8/12/2008

WHY? WHY? WHY?

3

Ilmselt saab juba pealkirja põhjal aru, millest jutt on. Ikkagi Gruusias toimuvast.
Mul on seal tuttavad ja nad elavad Tbilisi lähedal ning ma ei tea kas nad on elus või mitte, sest sõda on juba peaaegu pealinnas. See on jube.

Ühesõnaga, miks on vaja tänapäevases maailmas veel pomme loopida? Kas maailm pole siis piisavalt arenenud, et aru saada, et süütute inimeste tapmine pole lahendus? Minu poolest tehke kasvõi kübersõdasid, aga jätke inimesed ellu! Aga, ups, ma unustasin- Venemaa pole veel nii kõrgel arengutasemel, et küberprofid saaksid teiste riikide arvuteid häkkida. Seega tuleb sõdida vanamoodsel viisil. Seda sõda on juba pikka aega ette valmistatud: pidevad piiririkkumised, tasased pisikesed pommirünnakud, igasugused provotseerimised, norimine mõttetute asjade pärast. "Me kaitseme oma kodanike õigusi Lõuna-Osseetias ja sõda alustas Gruusia ise". Misasja? Gruusia ei ole nii loll, et hakkaks sõdima nii suure riigiga nagu on Venemaa. Ja minu teada viskas Venemaa esimesed pommid alla ise ja täpselt sinna alale, kus elavad nende kodanikud. Seega nad tapsid neid kodanikke, keda nad "kaitsevad" ju. Kas sellel on loogikat? Ei ole. Ja kui Gruusia peatas sõjategevuse-oma riigi kaitsmise- ning palus Venemaal seda teha, siis too ütles, et Gruusia tegelikult sõdib edasi. Edasi sõdimise all mõeldi seda, et Vene väed blokeerisid Gruusia vägede tagasitee ja piirasid nad sisse ja et Gruusia vägedel ei jäänud muud üle, kui ellu jäämiseks ennast kaitsta. Või oleksid nad pidanud ennast surnuks pommitada laskma? Selleks, et ellu jääda, nad kaitsesid ennast- neil ei jäänud ju muud üle.
Ja Venemaad ei peata praegu miski. Ta visati G8-st välja ja nüüd on olemas G7. Vene väed on lennanud üle Tbilisi, kus praegu viibivad paljude riikide välisministrid ja ka meie riigi president. Kes annab garantii , et Venemaa Tbilisit pommitama ei hakka? Mitte keegi. Praegu lihtsalt üks suurriik katsetab, et kaugele ta minna võib. Oma rahvusest inimeste kaitsmisest on asi kaugel, sest Venemaa ületas Lõuna-Osseetia piiri ja ründab juba Gruusiat,kui demokraatlikku riiki. Ta nõuab ju isegi presidendi tagasi astumist! See on sekkumine suveräänse riigi siseellu. See ei tohiks Venemaad puudutada.
Ja teised riigid ei võta midagi ette. USA lubas Gruusiale appi minna siis, kui pealinna pommitama hakatakse. Aga kas siis pole juba hilja? Siis on ju phmt riik vallutatud ja paljude maailma riikide juhid hukka saanud. Paljud lääneriigid ei ütle ka midagi. Venemaa liitudest välja heitmine ei aita ju. See on sama mis aastal 1933, kui Rahvasteliidust heideti välja Jaapan ja Saksamaa, et sõda vältida. Aga mis juhtus mõned aastad hiljem? TEine maailmasõda. Näpuga viipamine ja ütlemine, et "nii ei tohi teha, see on väga paha" ei aita ju. Seda on ajalugu näidanud. Ja praeguse seisuga oleme me kolmanda maailmasõja lävel.
Ei või iial teada, millal Venemaa meile kallale tuleb. Eelmine kevad näitas juba, et asjalood pole eriti kiita. Venemaa võib iga kell tulla meile ka kallale, kaitstes oma kodanike huve Eestis. Eesti venelased mässasid siin eelmine kevad, karjusid "Rossija!". Kui neile see riik nii väga meeldib,siis miks nad siit ära ei lähe, sinna kus neil on parem? Aga sellepärast, et Eestis on elujärg parem. Aga siis kui Venemaa peaks Eesti vallutama, kas nad siis loodavad, et Eesti majandustase jääb samaks? Otse loomulikult mitte-see ju langeb, sest Venemaa toob oma majanduse siia. Kas venelased loodavad, et nende elu paraneb, kui Venemaa meid valitseb? Ma hästi ei usu. Venelased ei saavuta sellega midagi, kui nad siin mässavad. Nende elu ju halveneb.
Samas märgid näitavad, et Eestil tuleb iga hetk ka selliseks invasiooniks valmis olla: Vene lennukid on pidevalt Eesti õhupiiri rikkunud ja seda eitanud, eelmise aasta Pronksöö tõestas, et Venemaa on valmis iga kell meile kallale tulema ja ootab sobivat võimalust või siis ettekäänet, juba rajatakse sõjaväebaase Eesti piiri lähedusse, valmistutakse Eesti, kui demokraatliku riigi valimisteks, rünnatakse Eestit kübermaailmas, ässitatakse Venemaa kodanikke Eesti vastu jne. Kui võrrelda praegusi sündmusi Eesti ja Venemaa vahel sellega, mis toimusid enne Teist maailmasõda ja Eesti okupeerimist, siis on palju sarnasusi. Ka 1930-40ndatel ületasid Vene piirivalvurid Eesti piiri ja tõid ettekäändeks, et olid ära eksinud. Tapeti Eesti piirivalvureid ja lohistati neid Vene poolele, öeldes, et Eesti ise provotseeris, aurik Metallist uputati, Eesti valitsust provotseeriti, esitati ultimaatumeid jne.
Ja kui praegu peaks Venemaa ka meid ründama, siis pole meil loota abi mujalt, kui Balti riikidelt ja Soomelt. Sest vaadates seda, mida praegu NATO ja USA ja EL teevad, siis nemad meile küll ohu puhul appi ei tule. Mis sest, et Eesti väed on Iraagis USA-l abis. Gruusiast oli ju ka 2000 sõdurit Iraagis, aga USA veel hädas olevat riiki aidanud pole.
Me oleme üksi ja kõnnime väga õhukesel jääl- üks vale liigutus ning ka meile tungitakse kallale. Ja Gruusiaga on praeguse seisuga peaaegu et lõpp...

Ja ometi käivad Olümpiamängud, mille ajal peaks olema WORLD PEACE!

Mul lihtsalt pole sellise sigatsemise peale sõnu...

3 comments:

Kerttu said...

Noh, ma ütleks ühe asja, mille koha pealt sa kindlasti eksid... Et Venemaal pole häkkereid, kes saaks välismaa arvutitesse häkkida. Vaata Venemaa rahvaarvu... Pealegi on suurlinnad Moskva ja Peterburg suhteliselt arenenud. Eestil läheks oma küberkaitsega küll kitsaks kätte...

Ja teine asi, millega ma tahaksin natuke vaielda, et ka Gruusia on teinud vigu. Mitmeid vigu pärast taasiseseisvumist.
Kindlasti lähevad venelased üle piiri ja ma arvan sama, mida sinagi, kuid tuleb siiski hinnata asja objektiivselt.

Ka EU ja NATO koha pealt lisaks, et tegelikult mingid õhkõrnad lootused säilivad nende abile lootma jäädes, sest Gruusia ei ole ju kummagi ühenduse liige.

Kõige parem lahendus oleks see, kui Venemaa tõmbuks lihtsalt tagasi. Kui USA peaks alustama sõda Venemaa vastu, on ju küll päris julm mürgel lahti ja ega Eestist siis midagi alles ei jää... See on kõige hirmutavam.

Lohutav on see, et keegi vene tegelastest oli öelnud, et Balti riikide okupeerimiseks on Venemaal vaja leiutada midagi uut, et niisama lihtsalt see siin enam ei käi. Et Balti riigid suudaksid välja rabeleda okupatsiooni alt... Aga noh, praegu tundub mulle, et Vene rünnak Ukrainale on hoopis tõenäolisem...
Ega ongi Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Ukraina venelastele pinnuks silmas.
Pealegi ei saa ma aru, et kui Venemaa oleks omale Gruusiat tahtnud terves ulatuses, oleks tal see juba oma käpa all? Sest nende sõjaline ettevalmistus on päris hea ma pakun.

Ja venkud ei taha isegi mitte Saakašvili tagasi astumist vaid seda, et ta antaks neile üle. See on veel eriti primitiivne.

Päris huvitav postitus.

Anonymous said...

aitähh:D
kui ma kirjutasin, siis olin suht vihane venemaa peale

Kerttu said...

Tugevad tunded - viha, armastus, rõõm, kurbus - aitavadki kirjutada...