5/24/2009

Knock knock....

0

Paljud inimesed teavad laulu "Knockin' on heaven's door". Selle kuulsa laulu tõelist autorit teavad aga vähesed. Enamasti peetakse laulu Guns'n'Roses loominguks. Ka mina olin üks neist inimestest, kes nii arvasid. Kuid täna avastasin, et selle laulu juured ulatuvad tagasi seitsmekümnendatesse.
"Knockin' on heaven's door" kirjutati algselt filmi "Pat Garret and Billy the Kid" jaoks 1973. aastal Bob Dylani poolt. Laulu on kaverdanud paljud kuulsad artistid nagu Eric Clapton, Bon Jovi, Avril Lavigne, Aerosmith, Mark Knopfler, Bruce Springsteen, Bob Marley jne. Ilmselt kõige kuulsam kaver sellest laulust on tehtud Guns'n'Roses'i poolt 1990. aastal. Nende esituses muutus see laul kuulsamaks kui kunagi varem ja sellest on tekkinud eksiarvamus inimeste seas, nagu see laul oleks sellle bändi sulest pärit.

Irooniline, kas pole? Alles eelmises postituses kirjutasin laulust "Seasons in the sun", mis on kuulsaks lauldud Terry Jacksi poolt, aga mille autor on hoopis teine inimene. Maailm ei olegi selline nagu meile tundub....

0 comments: