3/30/2010

0

Õnn on nagu õhk: teda ei näe ega kuule, aga tema sees on hea olla.

Mitmekesine elu

0

Pole ammu aega saanud ja tegelikult ka viitsinud kirjutada oma tegemistest. Oleks siis tagumine aeg.
Üleelmine nädalavahetus käisime Kirkega Mkülas. Olime Eesti majas. Kohe, kui laupäeval läksime, pandi meid maja koristama. Lisaks oli veel saunakoristus ja me olime toimkonnas ka. Oh jah. Oli väääga tihe päev. Majas olime ka ainult mina, G ja Kirke. Sai kõvasti Katiga ja tegelikult eelkõige G-ga maadeldud nii, et padjad lendasid. Lillepott ka natuke. Aga kõik kontrolli all siiski. Õhtul tulid majja vabatahtlik Tšehhist, kes töötab Erastveres (Jirži) ja tema sõber Dimitri. Läksid kõik kambaga Põlvasse. Mina ja Kirke läksime õhtul sauna. Hüppasime tiiki ka paar korda. Pärast seda vaatasime vanas majas "Requiem for a dream"'i ära. Järgmisel päeval olime taas kord toimkas, kuid siis oli natuke ka vaba aega ja käisime Taevaskojas. Meiega tuli kaasa ka Maryliis, kes oli esimest korda külas. Taevaskojas oli väga ilus, nagu alati. Alguses jalutas meiega kaasa natuke aega ka Judith1, kuid kuna ta oli majas üksi, siis ei saanud ta kaugele tulla. Õhtul viis Einar mind ja Kirket ja Laurat bussi peale. Oli tore nv ja Kirkele meeldis see ka.
Eelmine nädal oli mul üks vaheeksam. Seega õppisin natuke. Reedel kutsus G mind Big Beni õlut jooma ja käisin. Oli väga sürr õhtu. Täpsemalt ei hakka kirjeldama. Nägin Triinut ja sain tuttavaks ühe tüübiga USAst (nimi oli Jay -loodan et õigekiri on õige), kes õpib Tartus lingvistikat- Mari keelt vist.
Laupäeval läksin koju ja olin seal pühapäevani. Oli tore üle hulga aja kodus olla, kuigi ma olin seal olles väääga väsinud. Aga siiski.
Pühap tulin Tartusse. Karl käis külas. Jõime Türgi teed, mida mu ema just tõi -see on maailma parim tee, uskuge mind. See on see tee, mis vees lahustub. Mmmmm. Karl pidi alguses minuga koos porilompe vaatlema minema, kuid tal oli liiga vähe aega, seega rääkisime niisama.
Esmaspäeval oli andmetöötluses Kt, mis vbl läks metsa. Ei tea veel. Loodan, et ei läinud väga metsa. Aga jah. Siis õhtul käisin mingis katses, et uurimismeetoditesse katseminuteid saada. Pärast seda läksin sürride korterisse, kus Gerda tegi süüa. Õhtul läksime sürridega kella 10ks Plink Plonki, kus pidid esinema Mono ja soojendajaks olema Zahir. Zahir oli üpris tavaline- ei jätnud erilist muljet. Kuid Mono! Vot see oli hea. Eelnevalt olin kuulnud, et nad teevad instrumentaalmuusikat, mis pidi alguses olema mõnus ja rahulik ja siis müraks muutuma. Seega varusime endale igaks juhuks kõrvatropid. Mul neid küll vaja ei läinud. Aga Mono tegi nii head muusikat. Mulle meeldis jälgida nende bassisti, kes seisis keskel ning kes oli bändis ainus naine. Tal olid nii peenikesed ja pikad sõrmed. Ja ta täiega kaiffis mängimist. Sama oli ka teiste bändiliikmetega. Nad kõik nautisid kõvasti seda, mida nad teevad. Tavaliselt tüdinevad bändid ju ikka oma muusika mängimisest pika peale ära või neis pole enam seda "seda", mida ma kirjeldada ei oska. Aga Monos oli see olemas. Nii mõnus. Meil oli mõnus koht mingi aknalaua-tüüpi koha juures, seega saime istuda, kui enam seista ei viitsinud. Nautisime muusikat silmad kinni. Publikut jälgides olid paljudel silmad kinni, justkui nad magaksid, aga kui lugu läbi sai, tegid kõik silmad lahti. Kõik nautisid puhast ja ehtsat muusikat. Kokku mängis Mono peaaegu 2h. Tõeliselt vinge. Seetõttu sain koju alles kusagil 0230 paiku. Ehk siis hetkel olen veidi väsinud.
Aga mulje oli hea. Soovitan kõigile selle bändiga tutvust teha. Nad on head.
Ja nad ei tee müra.

Aga jah, nüüd keskendun ma loengule.

3/28/2010

0

Kahtle kelles tahes, kuid mitte kunagi iseendas.

3/24/2010

Öised genereerigud aju poolt aka. veidrad unenäod

1

Mul on viimasel ajal olnud palju veidraid unenägusid ja otsustasin need nüüd ka siia kirja panna.
  1. Täna öösel nägin ma unes, et olin kodus, aga seal olid lisaks minule ja mu perele veel G ja paar Mküla kaaselanikku ka. Unes teadsin, et pidi tulema mingi lahing, kus meie pidime võitlema mingite asjadega (vbl tulnukad, aga ma pole kindel). Alguses, kui kõik valmistusid toas lahinguks, siis ei tahetud mind ja Katat lahingusse lasta, et me pidime olema majas sees. Ma aga keeldusin ja siis lubati mind niimoodi lahingusse, et ma pidin Katat kaitsma. Läksime siis kõik välja ja ma suundusin Kataga viljakuivatusruumi, kus käskisin tal peituda kütmisruumi. Kohe kui ta seda teinud oli, tuli minu esimene vaenlane. Oma suureks ehmatuseks avastasin, et mul pole relva. Ainus asi, mis mulle pähe tuli, et seda relvana kasutada, oli mu kaelakee kulon (selline väikese sarve moodi musta värvi asi, mõned kindlasti teavad, millist ma mõtlen). See oli aga väga nüri ja ma torkisin sellega vastase rinda kõvasti. Vastane oli muide suur meesoost inimene. Kohe tõeliselt suur. JA siis ühel hetkel sain ma selle "inimese" käest kätte tema relva, milleks oli kööginuga. Ja siis ma sain kuidagi seda meest pussitatud mingi 5x ja lõpuks lõikasin tal kõri ka läbi. Lisaks sellele vaenlasele tulid veel paar vaenlast, kelle kõri ma ka sujuvate vehkivate liigutustega läbi lõikasin. Siis tuli mu ema, ma käskisin tal minna viljakuivatusruumi. Seejärel tuli veel üks vaenlane. Mul oli selleks ajaks juba kusagil 3 nuga olemas ja nende nugadega loopisin ma seda meest ning siis sain lõpuks kõri ka läbi lõigata. Siis tuli mu isa. Ütles, et vbl on õhk puhas. Aga siis hakkas kuivatusruumi kõrval asuvast garaažist kostma mingit metallikõlinat. Tegime ise natuke häält ning mees tuli garaažist meie juurde (ta oli väga suur ja tunkedes). Andsin isale ka ühe noa, endale jätsin kolm. Ja siis hakkas see mees isaga võitlema. Ma otsustasin ka sekkuda ning tõmbasin mehel kuidagi kaela natuke katki (nii poole kaela peale- ei tea, kus küll kaelalülid jäid?!), aga mees ei surnud. Sain ise ka ühe mehe sujuva noahoobiga vastu õlga, niiet see veritsema hakkas. Lõpuks sain kuidagi mehel kõri läbi lõigata. Seepeale tundus õhk tõesti puhas olevat ja läksime õue. Olime just värava juures, kui märkasin G-d kahe tulnuk-mehega võitlemas ning tahtsin ka sinna söösta neid mehi mõrvama, kuid siis oli äratuskell ning ma ärkasin üles.
  2. Kusagil paar nädalat tagasi sõitsin ma unenäos kodu poole Rõugest. Olin metsavahel peaaegu Suure Langi juures, kui tee peal oli kooliõpilaste hobuvanker (unes pidi see nende koolibuss olema) ümber läinud. Põhjuseks öeldi, et oli maavärin ning tee oli natuke katki ja seetõttu oli ka vanker ümber läinud. Ahjaa, vankri peal oli veel hunnik puuhalge ka ilusti riita laetud. See oli küll õpilastele peale langenud, kuid keegi viga ei saanud. Läksin siis koju ja tahtsin naabri poole minna, kuid seal oli üleujutus tee ära lõiganud ja ma ei saanud sinna minna. Läksin siis tagasi Rõuge poole ja siis sama koha peal, kus ennist oli hobuvankri õnnetus, tuli maavärin. Ja siis tuli mingi sinine suur latakas meie pea kohale, maandus korraks langi juures olevale lagendikule ja siis tõusis taevasse ja lendas ära. Seepeale hakkasid lagendikult võsa ja heinte vahelt õhku tõusma sinised õhupallid, kuhu oli valgete tähtedega peale kirjutatud tähed, mis moodustasid sõnu. Sõnadest moodustus luuletus, kust tuli ridade vahelt välja lugeda, et Jumal ütleb, et maailmalõpp on kohe käes. See oli unenäos väga veider luuletus ja ma ei saa aru, kuidas ma sealt midagi üldse välja suutsin lugeda (kahjuks ei mäleta seda luuletust). Läksime siis koju, ja äkitselt oli talv. Tahtsime olla siis kodus maailma lõpu tulles, kuid keegi viskas meile aknast skarabeuseid ja suurem osa mu perest sai surma. Kusjuures mu kodu nägi välja nagu Marise köök. Igatahes ronisime oma õega toolidele, kust skarabeused meid kätte ei saanud. Siis tegime mingi triki, mille abil saime majast välja joosta ning plagasime üle õue naabri poole. Aga äkitselt elas naaber Tartus ja Herbert Masingu koolis. Ja siis seal oli mingi teema, et keegi tahtis kellelegi sõrmust kinkida ja tahtis seda kaupsist ostma minna. Ma soovitasin siis tal minna ning vaatasin aknast välja Kaubamaja poole, päike paistis, ilm oli ilus. (Masingu koolist ei avane, muide, Kaubamajale vaadet). Ja siis helises taas kord äratuskell ja uni oligi läbi.
  3. Kolmas uni, mida kirja tahan panna, on palju ilusam, kui eelmised kaks. Kohe väga ilus. Soovin, et see oleks isegi tõsi. Pidin kolima uude koju, mis asus Rõuges mu kodu juures. Pmst oli see mu kodu juures oleva mäe otsas. Läksin siis oma uude majja sisse. See oli hästi ilus- beeži tapeediga. Toaosas oli kamin ning mitu akent. Hästi valge oli. Toast sai otse kööki minna- pool tuba oli ainult köögist vaheseinaga eraldatud. Köögis oli kaks akent (üks neist oli toa poole, teine teises küljes. Ühe akna all oli laud. Seal oli kohvitass. Ahjaa, üks aken oli veel ,sest sealt vaatasin ma õue ja nägin metsa. Suuri lumehangi ja kõrgeid-kõrgeid puid, mis olid kõik lumega kaetud. Õues jooksis ringi Danny ning lumi oli üle vöökoha. Vaatasin siis teisel pool olevast aknast välja ja sealt nägin vaadet mäest alla kodu poole. Väljas oli südasuvi, võililled õitsesid (keset suve?!), kõik oli nii roheline, päike paistis. Keegi jooksis mäest alla, valges suvekleidis ja nautis loodust. Ja kahjuks lõppes siis uni ära. Kui ma saaks, siis tahaks seda unenägu maalida, aga kahjuks ma ei oska. See oli nii ilus uni.

Kas mu ajul on midagi viga või mis? Miks näen ma unes tulnukaid, võitlemist, maailma lõppu jne.
Kunagi ammu nägin ma unes, kuidas võitlesin tulnukatega, kes loopisid mind tolmuimejast kartulitega ning taevas olid sodiaagimärgid ja taevas oli käegakatsutav ning minu võitlusrelvaks olid star-warsi mõõgad. Või siis miks näen ma unes seda, kuidas mu õde on kollane vannipart (pardil oli õe peal otsas) ja siis ma mängisin seda jahimeeste mängu, kus jahimees tulistas parte ja ma lasin siis Kata maha ning läksin emale süümekatega seda ütlema ja vastuseks oli, et "Ära muretse, küll teeme uue." Või siis pean unes Lala (teletupsu) kostüümi kandma ning sellega Vanemuise laval esinema.

See on juba liiga ebanormaalne.

Nüüdsest panen kõik oma veidrad unenäod, mis on seda väärt, siia kirja. Et meelest ei läheks.

3/22/2010

Loeng

1


Mul oli täna laste joonistustes natuke igav ja siis hakkasin joonistama. Samal ajal kuulasin loengut ja joonistasin siia pildile ka elemente, mille tõlgendamine on väga naljakas. Nt näidati meile ühte lapse joonistatud pilti, kus oli ka päike, kuid ta polnud pildi äärtega väga täpselt ühendatud ja psühholoogid pidasid seda aiaks (see pidi väga loll psühholoog olema- asi nägi täitsa päikese moodi välja :P)- aed tähendab tõkestust- inimene on tõkestatud. Ta vajab abi. Seega otsustasin mina ka natuke aeda pildile joonistada.... (pigem siiski pilamise eesmärgiga- selleks peab ikka puhta loll olema, et päikest ja aeda segi ajada)

Mida veel minu pildist minu iseloomu kohta välja saab lugeda? :D

3/20/2010

1

Õis närbub ka siis, kui ta meile meeldib. Umbrohi kasvab ka siis, kui see meile ei meeldi.

3/19/2010

Kas see peaks mind õnnelikuks või õnnetuks tegema?

4


Lugesin just Postimehest uudist, et NRG koolimaja sai lõpuks rahastuse ja seda hakatakse remontima. See on ju tegelikult hea uudis, aga miks see minus siis rõõmutuhinat ei tekita? Kõik nõokad on seda juba kümneid aastaid oodanud ju....

Kui uus koolimaja valmis peaks kunagi saama, siis on ju seal nii võõras. Enam pole neid hubaseid vene-aegseid klasse ja koridore. AK-s ei loksu põrandad, koolimaja esimesel korrusel pole klassi 105 ees jälgi vanast liivakastist.... jne jne....
Ka ühikast ei saa siis enam leida sammalt kraanikausi küljest või kiruda selle üle, et korruse peale töötab korralikult ainult üks dušš. Ühikatoad ei ole enam need, mis nad olid.
Uus ei ole ju kodune.

Koht, kus ma elasin kolm aastat, ei ole enam kodu moodi.

Ma tean seda võõristustunnet, kui koolimaja saab remonditud. Kui ma Rõuge lõpetasin, sai ka paar aastat pärast minu lõpetamist koolimaja renoveerimine lõpuni valmis. Kõik on nii võõras. Ma justkui polekski selles koolis käinud.

Samas peaks ma rõõmus olema. Koolimaja saab ilus ja uus. Puhas ja korralik. Ei logise enam...






Aga samas, äkki ongi vanad, koledad ja logisevad kohad kodusemad?
Minu jaoks vähemalt küll...

3/18/2010

What is "source memory" in Estonian! (ehk siis mõned psühhonaljad)

2

Two builders and their foreman working on a site. One whispers to the other..
"You know, if you tell him you're mad, they send you home, PAID!"
"Really?" says the second builder.
"Oh Yeah. Tell him you're a crackpot and its paid sick leave, mate"

So the second builder gets up and starts dancing round saying
"I'm a lightbulb! I'm a lightbulb!"
Which annoys the foreman, who goes over for a quiet word.

So the second builder leaves.. and as he goes the first one inquires..
"Where's he goin?"
"I sent him home" says the foreman.
"But I can't work in the dark!!

----------

A man has been going into the same pub every night for twenty years and havin one whiskey.One night he downs the whiskey and urinates all over the bar.the landlord decides to overlook it this once,with such a valued customer.
after seven nights he finaly throws him and out says,"you can only return if youve spent time with my brother in law,hes a therapist and hel help you".
Three months pass and the man retuns.The landlord says,"did you see my brother in law"? "Yes" says the man,"and he helped me more than you know". So the landlord serves him his whiskey.He downs it and once again urinates at the bar.
As the landlord ejects him he says "i thought you said my brother helped you with this"? the man replies......"oh he did!!,now i know WHY im doing it"!!!!

-------------

A neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~Jerome Lawrence

------

Ralph and Edna were both patients n a mental hospital.
One day while they were walking past the hospital swimming pool.
Ralph suddenly jumped into the deep end.
He sank to the bottom of the pool and stayed there.
Edna promptly jumped in to save him.
She swam to the bottom and pulled him out.
When the Director of Nurses became aware of Edna's heroic act
she immediately ordered her to be discharged from the hospital,
as she now considered her to be mentally stable.

When she went to tell Edna the good news she said,
"Edna, I have some good news and some bad news.
The good news is that you are being discharged, since you were
able to respond to a crisis by jumping in and saving the
life of the person you love.
I have concluded that your act displays sound mindedness.

The bad news is, Ralph hung himself in the bathroom with his
bathrobe belt right after you saved him. I am so sorry,
But he is dead."
Edna replied " He didn't hang himself, I put him there to dry.
How soon can I go home?

------

The Bathtub Test

During a visit to the mental asylum, I asked the Director, “How do you determine whether or not a patient should be institutionalized.

"Well," said the Director, "we fill up a bathtub, and then we offer a teaspoon, a teacup and a bucket to the patient and ask him or her to empty the bathtub."

"Oh, I understand," I said. "A normal person would use the bucket because it's bigger than the spoon or the teacup."

"No." said the Director, "A normal person would pull the plug. Do you want a bed near the window?"

--------

A guy driving by a mental hospital discovered that he had a flat tire. He pulled over and preceded to change the tire. Much to his dismay, the tire rolled over and knocked the lug nuts down the drain. The man jumped up and down and strarted screaming...He looked over and saw a fellow leaning against the fence. The guy inside the fence said, "Hey fellow all you have to do is take off one nut from each tire and you should be able to get to a gas station" After this statement the guy with the flat tire says, "What are you doing in an insane asylum?" The patient says, "I may be crazy but I'm not stupid."

--------

After many years of psychotherapy, John no longer believes he is a grain of wheat. However, one day he and a friend came across a chicken, and John was terrified. "Why are you so afraid", his friend asked "you're not a grain of wheat after all," John replied, "You know it and I know it, but the chicken doesn't know it

-------

Christmas Carols for the Psychologically Challenged:
1. Schizophrena- Do You Hear What I Hear
2. MPD- We Three Queens Disoriented Are
3. Amnesia- I Dont Know if ill be Home for Christmas
4. Narcissistic- Hark the Herald Angels Sing About Me
5. Manic- Deck the Halls and Walls and House and Lawn and Streets and Stores and Off ice and Town and Cars and Buses and Trucks and Trees and Fire Hydrants and......
6. Paranoid- Santa Claus is Coming to Get Me
7. Borderline Personality Disorder- Thoughts of Roasting on an Open Fire
8. Full Personality Disorder- You Better Watch Out, Im Gonna Cry, Im Gonna Pout, Maybe Ill Tell You Why
9. OCD- Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle Bells....

------------------------

Why God never received a (Psychology) PhD:
1. He had only one major publication.
2. It wasn't published in a refereed journal.
3. Some even doubt he wrote it by himself.
4. It may be true that he created the world, but what has he done since then?
5. His cooperative efforts have been quite limited.
6. The scientific community has had a hard time replicating his results.
7. He never applied to the ethics board for permission to use human subjects.
8. When one experiment went awry he tried to cover it by drowning his subjects.
9. When subjects didn't behave as predicted, he deleted them from the sample.
10. He rarely came to class, just told students to read the book.
11. Some say he had his son teach the class.
12. He expelled his first two students for learning.
13. Although there were only 10 requirements, most of his students failed his tests.
14. His office hours were infrequent and usually held on a mountain top, without a hotel or heated pool

--------------------------

What happens when a psychiatrist and a hooker spend the night together? In the morning each of them says: "120 dollars, please."

--------------------

Joe has been seeing a psychoanalyst for four years for treatment of the fear that he had monsters under his bed. It had been years since he had gotten a good night's sleep. Furthermore, his progress was very poor, and he knew it. So, one day he stops seeing the psychoanalyst and decides to try something different.
A few weeks later, Joe's former psychoanalyst meets his old client in the supermarket, and is surprised to find him looking well-rested, energetic, and cheerful. "Doc!" Joe says, "It's amazing! I'm cured!"
"That's great news!" the psychoanalyst says. "you seem to be doing much better. How?"
"I went to see another doctor," Joe says enthusiastically, "and he cured me in just ONE session!"
"One?!" the psychoanalyst asks incredulously.
"Yeah," continues Joe, "my new doctor is a behaviorist."
"A behaviorist?" the psychoanalyst asks. "How did he cure you in one session?"
"Oh, easy," says Joe. "He told me to cut the legs off of my bed."

--------------------

One behaviorist to another after lovemaking:
"Darling, that was wonderful for you. How was it for me?"

-----------

How do you tell the difference between the staff and the inmates at a psychiatric hospital?
The patients get better and leave.
Not everyone of the patients thinks he is God.
The staff have the keys!

----------------

Experimental rat's point of view : "Hey, that's funny, every time I push the lever, the scientists writes something on his clipboard!"

--------------

I took an IQ test, it said I was average. I think that was mean.

-------------------

Two psychologists pass each other in the hall. One says, "Good morning!". The other thinks, "I wonder what he meant by that?"

-------------

How many Freudians does it take to screw in a penis?

Dammit! I mean lightbulb

-vihje- freudian slip

---------------------

A man went to a library and asked for a book - "Psycho-the rapist"But what he actually asked for was "Psychotherapist"

----------------------

As a Psychologist I fly around a lot for conferences and the like. I read an article in a newspaper that the chances of having a passenger on a plane with a bomb was one in a thousand. That seemed to high for comfort when you fly around a lot. Then I did a quick calculation and discovered that the probability of having two of them in one plane is one in a million. So I went out and got me a bomb!

------------------

Why is psychoanalysis a lot quicker for a man then for a women?
Because when it's time to go back to childhood, a man is already there.

-----------------------

How many psychologists are needed to change a light bulb?
None, the bulb needs to want change itself.

-------------------------

A sign on Pavlov's door:"Don't ring! Knock!"

------------------------

If a person with multiple personalities threatens suicide, is that considered a hostage situation?

---------------------------

From all the things I lost, I miss my mind the most...

---------------------------

Welcome to the Psychiatric Hotline.
If you are obsessive-compulsive, please press 1 repeatedly.
If you are co-dependent, please ask someone to press 2.
If you have multiple personalities, please press 3, 4, 5, and 6.
If you are paranoid-delusional, we know who you are and what you want. Just stay on the line so we can trace the call.
If you are schizophrenic, listen carefully and a little voice will tell you which number to press.
If you are depressed, it doesn't matter which number you press. No one will answer.
If you are delusional and occasionally hallucinate, please be aware that the thing you are holding on the side of your head is alive and about to bite off your ear.

---------------------------------------

A very shy guy goes into a bar and sees a beautiful woman sitting at the bar.
After an hour of gathering up his courage, he finally goes over to her and asks, tentatively, "Um, would you mind if I chatted with you for a while?" She responds by yelling, at the top of her lungs, "NO! I won't sleep with you tonight!" Everyone in the bar is now staring at them. Naturally, the guy is hopelessly and completely embarrassed and he slinks back to his table. After a few minutes, the woman walks over to him and apologizes. She smiles at him and says, "I'm sorry if I embarrassed you. You see, I'm a graduate student in psychology, and I'm studying how people respond to embarrassing situations." To which he responds, at the top of his lungs, "What do you mean $200?!"

----------------------

When the new patient was settled comfortably on the couch, the physiatrist began his therapy session, "I'm not aware of your problem," the doctor said. "So perhaps, you should start at the very beginning." "Of course." replied the patient. "In the beginning, I created the Heavens and the Earth..."

-----------------------------

In a psychiatrist's waiting room two patients are having a conversation. One says to the other, "Why are you here?"
The second answers, "I'm Napoleon, so the doctor told me to come here."
The first is curious and asks, "How do you know that you're Napoleon?"
The second responds, "God told me I was."
At this point, a patient on the other side of the room shouts, "NO I DIDN'T!"

-------------------------------

A man is walking along the street when he is brutally beaten and robbed. He lies unconscious, bleeding.
While he is lying there, a police officer passes by, but crosses to the other side of the road, without trying to help.
A boy scout troop does the same. As do a number of pedestrians.
Finally, a psychologist walks by, and runs up to the man. He bends down and says, "My God! Whoever did this needs help."

------------------------------

The levels of insanity:

1. Talks to self
2. Argues with self
3. Loses argument with self
4. Is no longer speaking to self

---------------------

Wanting to see who was getting better in a psych ward, a shrink paints a door on one of the walls and says, there's your door to freedom! They all rush at the painted fake door and bash into the wall, and keep getting up and trying to get out; doing it repeatedly. But one chap stands back with a smug look. The shrink approaches him to find out why, he smiles and says, "Damn madmen, don't they know I have the key!"

-----------------------------

After the college boy delivered the pizza to a trailer house, the man
asked, "What is the usual tip?"

"Well," replied the youth, "this is my first trip here, but the other
guys say if I get a quarter out of you, I'll be doing great."

"Is that so? Well, just to show them how wrong they are, here's five
dollars."

"Thanks," replied the youth, "I'll put this in my school fund."

"What are you studying?" asked the man.

The lad smiled and said: "Applied psychology."

------------------------

"if you are talking to God you are praying.
if God talks to you, you have shizophrenia"

-------------------------------------

Naljad on pärit facebooki community'st "Psychology jokes for those who enough to get them".

Pealkirja kohta mainiks, et ühe psühholoogia õppejõu nimi on J. Allik.

3/16/2010

5

Nägin täna unes, et pidin kandma kollase teletupsu kostüümi ja sellega Vanemuise laval esinema. (:

0

Inimene eksib niikaua, kuni ta püüdleb edasi.

3/14/2010

Õlletehases

6

Käisime Kirkega reede öösel Saku õlletehases. Oi tore oli :)
Alustasime oma reisi Vanemuise parklast, kus oli minejatele tellitud buss. See buss pidi olema Hansabussi oma, seega pidi ta olema väga korralik buss, nagu meile korraldaja ütles. Aaaaga, buss oli suht külm, laest tilkus isegi vett ja raadio ei olnud ka korralik. Pole viga, külma vastu oli meil lahendus olemas. Kohe reisi algusest alatest oli bussis mitu blokki siidrit ja mitu kasti õlut. Jah, ma ei hakka siin midagi keerutama, jõin ise ka päris palju enne tehasesse jõudmist. Kuna alkohol kadus imelisel kiirusel, siis vajasid sõidu ajal liigsed vedelikud ka väljutamist ning päris mitu korda oli metsapeatusi. Selle tulemusena jõudsime tehasesse enam mitte nii moodsa hilinemisega vaid suht tund aega hiljem. Aga tehases oli tore. Saime teada, kuidas õlut tehakse- kõigepealt on mingi linnasega töötlemine, siis on humalaga ja siis on vist pakendamine lõpuks. Saime ka proovida toorest õlut, mis on siis filtreerimata ja väga kange- nii 12 kraadi. Meile toodi see ämbriga ja paar tüüpi jõid lõpuks seda ära pool ämbrit. Saime proovida ka õunaveini, millest tehakse siidrit. Võin, käsi südamel öelda, et see oli parem, kui näiteks Põltsamaa vein või siis päris mitmed muud veinid. Jah, Saku võiks hoopis veine tootma hakata. :) Aga siis nägime ka seda, kuidas õlut pakendatakse. Oi, kus oleks tahtnud sealt mõnedkümned purgid Originaali omale saada.
Pärast ekskursiooni tehases, degusteerisime erinevaid õllesid ja saime proovida ka meloni Kiss'i. Päris hea oli. (Seda pole veel poes müügil :)) Sain teada ka seda, et Saku on ICE ei ole humalaga tehtud. Eriti ehtne õlu siis. Muide, Saku Valge ei ole üldse hea õlu.
Pärast degusteerimist tegime grupipildi ka ja siis suundusime bussi ja koju. Bussis sai ka natuke siidrit ära joodud. Rääkisime tagasiteel selle tüübiga, kes pool ämbrit toorest õllet kinni pani. Tuli välja, et ta MHG lõpetanud. Ta sõber oli Treffi lõpetanud. Vaatamata sellele, et me olime suhteliselt ebakained, rääkisime üpriski filosoofilistel teemadel, nagu enesekriitilisus ja eneseülistamine ning selle mõju tulevikule. Tagasisõit läks igatahes väga kiiresti. Koju saime kusagil 0545 ja magama kella 6 paiku.
Laupäeval sain linnas Judithiga kokku ning käisime Genklubi täikal, kust sain endale armsad tikanditega papud ning uskuge või mitte, aga vinüülplaadi, kus on peal kusagil 6-7 Buddy Holly lugu! Ja lisaks veel loomulikult on seal peal Elvis ja Eddie ja Gene ka. Suht mõnus. Nüüd peab ainult kodust vinüülimängija Tartusse vedama. Ostsin veel Eddie ja Bill Haley vinüülid ka. Mõnuuuus! Oleks sealt ostnud veel mõned, aga suht ei tahtnud raisata. Muidu oleks ostnud veel paar Biitlite plaati ja Everly Brothersit ka. Teine kord siis.
Koju jõudes olin suht laip ja läksin pool 12 juba magama. Hommikul ärkasin kell 1245. Hmm. Umbes 13h und. Pole paha. Täna tegime Kirkega kooki. Õigemini kuna Kirke oli üliväsinud, otsustasin teha energiakooki ehk siis improviseerisin midagi kokku. Uskuge või mitte, aga hea tuli. Panin koogi sisse rummiessentsi, Jacobsi 3in1 kohvi, kakaopulbrit ja mandlilaaste. Kirkel oli valget šokolaadi ka ja siis tegime sellest koogile katte. Kõike seda miksi arvesse võttes tuli väga hea kook. Ise olime ka üllatunud. Kindlasti teeme seda kooki kunagi veel.
Ahjaa, punane pipar on väga mõnus asi.
Tegin veel täna Kirkega ära eristusläve katse ja arvutasin tulemusi. Kas Weberi konstant 0,076 on väga möödas visiooni tavalisest konstandist (1/60 on too)? Loodan, et mitte. Kuigi erinevus on pääääris suur.

Õudus kuubis.
Aga tegelikult mulle meeldis. Peaks kunagi enda eristusläve ka välja arvutama.
Reedeses uurimismeetodite seminaris sain teada, et mu lühimälu on 8 5/6. Ehk siis peaaegu 9. Keskmine on 7 ja see võib varieeruda kahe arvu võrra. Heheh. Suht hea tulemus siiski.

Vahel on kusjuures isegi tore õppida. :)

3/13/2010

3/12/2010

2

Unistus, millest sa loobud, ei saa kunagi võimalust...

3/09/2010

Erilised mälestused

5

Täna hakkasime Kirkega rääkima saatest "7 vaprat" ja siis meenutasime, kuidas meile hullult meeldis kuulata ja kaasa laulda seal olnud lugudele. Tulid meelde laulud nagu "Mutter ja polt" ning "Turvamees" ja "Lilleke rohus" ja veel Onu Bella jne. Siis meenus mulle see, kuidas ma väiksena kaifisin väga palju laulu "Päkapikk"- Selle sõnad olid:

Kord kooli minnes ma kiirustasin
sest seda märkasin et hilinesin
Seal äkki nägin üht päkapikku
üht imeväikest päkapikku

:,:Oo päkapik pik pik pik talle ütlesin
kas pole tore tore et sind kohtasin:,:

Ma suvel sôitsin puhkusele
ja seenemetsas teda nägin jälle
ma isegi ei vôinud loota
et päkapikk mind seal jälle ootab

:,:Oo päkapik pik pik pik talle ütlesin
kas pole tore tore et sind kohtasin:,:

Ja lôkkeôhtul me saime kokku
ma nägin jälle seda päkapikku
Me ajasime seal vigurijuttu
ja aeg see lendas nii imeruttu

:,:Oo päkapik pik pik pik talle ütlesin
kas pole tore tore et sind kohtasin,:

Ja noorusaastad kôik mööda läevad
ja päkapikud kôik suureks saavad
Ja kui me jälle kord kokku saame
siis noorusaastaid me meenutame


Nii lahe. Ja siis ma meenutasin veel igasuguseid asju: seda, kuidas ma väiksena hullult pilvebaleriini tahtsin (Kirke tahtis ka) ja siis meenus mulle see, kuidas ma elasin väiksena veel vanaema majas ja siis kuidas mulle meeldis "Pätut" lugeda jne
Ja siis meenus mulle mingi Jörbergi laul "Tulge nüüd, lähme nüüd, meil on taas kaunis päev.... " mida mulle meeldis kohe väga väga kuulata igal pool ja kogu aeg.



Aga nüüd pean ma tõesti õppima hakkama.

Otsustusvõimetu

0

Mul on peas jälle mõte, et äkki sobib eripeda mulle siiski paremini, kui psühh.
Olen mõlemaid õppekavasid vaadanud jne.
Eile olin juba suht kindel, et lähen sügisest eripedasse üle, aga täna kaldun ikka psühhi poole.
Ohissand. Ja alles aasta tagasi olin ma ülikindel, et psühh on just see, mida ma tahan.
Ja EVS tahaks ka ikka ära teha. That's for sure.

Praegu tahan ma ainult reedet ja õlletehase trippi ning siis järgmist nädalavahetust, kus oleme Kirkega Mkülas. Vahepeale peab mahtuma palju õppimist. Pean ennast kokku võtma, sest palju raamatuid on vaja läbi töötada.

Saaks veel toetused ka ainult teada. Siis saan teada, kas saan Pilateses käima hakata või mitte...
Empsi käest selleks raha ei taha väga küsida.

3/08/2010

Vahelduvalt väsinud

0

Alustan siis reedest.
Oli tore päev. Käisin Kaie, Kirke ja Kertsiga kohvikutripil ning jõin kakaod. Kondiitriäri kakao on kusjuures ka päris hea. Võib-olla isegi parem kui Ülikooli Raamatukogu kohviku oma. Pärast kakaotamist läksin autismipedagoogika loengusse. Oi kui hea loeng see oli. Sai kõvasti naerda, õppejõud rääkis väga huvitavalt ning tõi palju häid näiteid. Samuti klatšisime mehi taga. Pärast loengut läksin äärmiselt hea tujuga koju. Ka ilm otsustas mu head tuju säilitada- taevas oli pilvitu ning soe päike paistis (või õigemini oli päikeseloojang). Kevade tunne tuli peale. Õhtul läksin siis Kertsi sünnale koos Kirkega. Nägin Verot ja Annikat, keda mõlemat polnud iidamast-aadamast näinud. Vero oli mulle Inglismaalt Twiningsi teed ka toonud. Nii hea. Sõime-jõime ja rääkisime juttu. Õhtu lõpupoole hakkasime laulma "Me lähme rukkist lõikama" igasugustel eri viisidel, niiet meil oli väga lõbus. Samuti laulsime "Pedrel meje metse sees..." jne. Oli tore õhtu. Kusagil kella poole kolme paiku sain koju.
Järgmisel hommikul läksin varakult Mküla bussi peale. Olin sel nädalavahetusel Põhjala majas koos Oliviaga. Laupäeval oli suht chill päev, sest selleks ajaks, kui mina kohale jõudsin, olid nemad jõudnud enamuse majast ära koristada ning ma ei olnud toimkonnas ka. Pärast lõunat vajusin isegi teleka ees magama tunnikeseks. Nii kosutav oli. Õhtul olime saunas kui tuli Reedaga idee, et võiks tiigis ära käia- talv varsti läbi ja me pole sinna ikka veel jõudnud. Mõeldud, tehtud. Istusime saunas niikaua, kuni kõik elanikud läinud olid ja siis tuli Lasse ja raius jääaugu sisse. Samuti tulid külasauna nautima Jordan ja tema kaks sõpra (ühte neist ma isegi teadsin- Sander- ta käis ka NRG-s, ja siis veel Mihkel - oli vist ta nimi). Kõik käisid saunas ja jääaugus. Me Reedaga käisime lausa kaks korda. Avastasime, et see on lumes käimise kõrval käkitegu. Nii hea oli. Tore oli ka Nõokaid näha. Läksin suht varakult magama (mingi poole 1 paiku). Järgmisel hommikul olin toimkas. Tegin pitsat, pannkooke. Päeval oli söögitegemise vahel vaba aega ja vaatasime G-ga ära filmi "Into the wild". Mulle täitsa meeldis.
Ahjaa, siis kui ma laupäeval Eesti majas korraks külas käisin, oli Kati nii rõõmus, et ma sinna läksin, et tervitades oleks mu toolilt peaaegu pikali lükanud ja maadlesime ka tükk aega. Nii tore. Järgmine kord lähen ma külla koos Kirkega ja oleme Eesti majas. Saab äge olema.
Oli tore nädalavahetus. Ma ei oskagi öelda, kas väsitav või mitte. Võib- olla mõlemat, sest koju jõudes tundsin mõnusat rammestust.
Hea on olla.

3/07/2010

0

Ära vaeva end tühiste asjadega- kõik asjad on tühised.

3/05/2010

1

Naerata, ja see paneb inimesi huvi tundma, millest sa mõtled.

3/03/2010

Otsustused

2

Otsustasin ära, et kui mul baka kraad ära tehtud saab, siis lähen teen ära EVS-i. Mõtlesin täna selle peale niisama ja siis vaatasin natuke EVS andmebaasi. Ja siis tuli selline veider igatsustunne peale. Ehk siis, aastal 2012 lähen ma välismaale. Aastaks. Ilmselt erivajaduste teemaga seotud projektiga. Loodetavasti kuhugi Itaaliasse või UK-sse või siis Türki. Aga eks see selgub. Sinna on palju aega. Ilmselt hakkan uuel talvel neid projekte korralikumalt vaatama.
Kui võimalik, siis läheks juba praegu tegelikult.

See nädal on olnud juba päris tegus. Või noh, tegus kõige muu alal, v.a. õppimine. Esmaspäeval käis Maarja külas, teisipäeval sain Judith1-ga kokku ja vaatasin õhtul veel telekast Kirkega "Control'i". Täna lähen Kaie ja Kirkega Genialistide klubisse mingit filmi vaatama.
Kitarr edeneb ka tasapisi.

Oh jah.
Ma ei saa aru miks mul selline igatsus välismaa ja EVS suhtes peale tuli.
Olen ilmselgelt imelik.

3/01/2010

Nipid-trikid

4

Kuidas saada laualt maha kuuma tassi poolt tekitatud heledaid ja koledaid jutte ilma laualakki oluliselt kahjustamata?
Võta küünelakieemaldi (atsetoonivaba) ja meigieemalduspadjakesed. Tee need atsetooniga kokku ja aseta koledale kohale, lase seal natuke mõjuda ja liiguta asukohta.
Pärast laua atsetooniga töötlemist puhasta pind üle aknapuhastusvahendiga ja veega ning lase kuivada.
Laud näeb välja nagu uus. :)

Ise avastatud ja kodus järgi proovitud. Kes tulemust näha tahab, tulge vaatama.