10/30/2009

Miks me ei oleks võinud jääda ahvideks???

5

Mul üks sõbranna rääkis kunagi, et otsib kassipoegadele kodu. Kahjuks ei osanud teda aidata.
Ja täna rääkis seesama sõbranna, et ta vend, kellele ei meeldi kassid, tahab need väiksed abitud loomad metsa või kusagile majade juurde viia ja sinna jätta. Sõbranna ise paneks nad kas või loomade varjupaika, aga tal pole selleks raha.
Ja praeguse seisuga plaanib siis ta vend viia need loomad kuhugi hulkuma! Milles on need loomad süüdi? Mismõttes?? Kuidas saab keegi üldse sellise asja peale tulla, et nii teha?
Võtaks kas või need kassid endale, kuid praegu on mul kodus niigi kolm hulkuvat kassi ennast elule seadnud. Ja lisaks sellele on veel koer ka.
Ma arvasin, et selle sõbranna vend on tore inimene. Nii mõnigi kord olen temaga linnast koju saanud jne. Kui rängalt ma eksisin! Kuidas saab keegi olla üldse nii hullumeelse mõtteviisiga nagu tema? Metsa! Üksi! Nälgima!
Inimene, kes sellist asja teab, peaks vangi minema või peaks tema samamoodi metsa viima. Üksi, kuhugi suvalisse sügavasse metsa ilma toiduta ja ülejäänud mugavusteta. Ta peaks tundma, mida need kassipojad tundma peavad.
Ma ei taha vanduda, ma tõesti ei taha, aga KURAT VÕTAKS!

Mul on häbi olla inimene. Me oleks võinudki jääda ahvideks. Siis oleks maailm palju parem paik.

PS: Vaadake filmi "Earthlings" , siis saate kõige paremini aru, mida ma mõtlen

10/28/2009

We are the world 1985

5


"We are the world" on heategevussingel, mille eesmärgiks oli aidata Aafrika vaeseid elanikke. Singel oli Ameerika versioon brittide "Do they know it's christmas?" loole. Singli lindistamiseks kutsuti kokku grupp kuulsaid lauljaid ja grupi ühisnimetuseks sai Band Aid. Laulu "We are the world" autoriteks on Michael Jackson ja Lionel Ritchie. Band Aid's osalesid järgmisel inimesed (kirja pandud laulmise järjestuses):
* Lionel Richie
* Stevie Wonder
* Paul Simon
* Kenny Rogers
* James Ingram
* Tina Turner
* Billy Joel
* Michael Jackson
* Diana Ross
* Dionne Warwick
* Willie Nelson
* Al Jarreau
* Bruce Springsteen
* Kenny Loggins
* Steve Perry
* Daryl Hall
* Huey Lewis
* Cyndi Lauper
* Kim Carnes
* Bob Dylan
* Ray Charles

Lisaks tegid kaasa veel järgmised inimesed:
* Dan Aykroyd
* Harry Belafonte
* Lindsey Buckingham
* Mario Cipollina
* Johnny Colla
* Sheila E.
* Bob Geldof
* Bill Gibson
* Chris Hayes
* Sean Hopper
* Jackie Jackson
* La Toya Jackson
* Marlon Jackson
* Randy Jackson
* Tito Jackson
* Waylon Jennings
* Bette Midler
* John Oates
* Jeffrey Osborne
* Anita Pointer
* Ruth Pointer
* Smokey Robinson

Täpsemalt sellest projektist saab lugeda aadressilt: Kliki siia
Mainiks ära, et selle artikli lõpus on viitena kirjas, et Elton John kirjutas oma laulu "Candle in the wind" printsess Diana mälestuseks. Palun ärge uskuge kõike, mida Wikipedias kirjutatakse. See laul on siiski kirjutatud Marilyn Monroe auks.
Selles artiklis võib veel vigu leiduda, kuid paremat ma esialgu ei leidnud.
Igatahes jah, vahel tekib tunne, et isegi uncyclopediast võib leida tõesemat infot, kui wikipediast. Ja lisaks veel- ärge usaldage igasuguste laulude suvalisi tõlgendusi- tihti on need valed!
Otsisin hiljuti head tõlgendust Don McLeani laulule "American Pie" ja sattusin täiesti absurdsele väitele: kuigi autor ise on öelnud, et laul räägib Buddy Holly'st, oli mingi vennike suutnud selle laulu tõlgendada väga kristlikul viisil. Veebruar ja "the day that music died" on täiesti selgelt seotud Buddy Hollyga, "widowed bride" on siiski Buddy naine, mitte Neitsi Maarja.
Siit moraal: ärge võtke tõe pähe kõike, mida kirjutatakse...

Kuid siiski, head lugemist!

10/27/2009

0

Oskaks ma kirjutada nagu Liis, siis kirjutaks. Aga ma ei oska.
Lihtsalt...
Kas unistused peavad olema alati nii kättesaamatud?

10/26/2009

Rändamine muusikaga vol2

6

Tuli taas kord tahtmine teha muusikaga rändamist.

Ehk siis, selleks, et asi õnnestuks, sule silmad, pane muusika käima. Vaata, et asuksid täielikus vaikuses ja et ei oleks segavaid faktoreid.

Pane muusika käima ja keskendu kogu muusikale (mitte üksikutele elementidele nagu laulusõnad, viis, kitarr, trummid vms).

Muusika mängimise ajal peaks tulema mõtteisse pildid, nn. filmiklipid vms. Pärast laulu kuulamist palun kirjuta kommentaaridesse, mida Sa nägid. Kirjutan ise ka.

(Tore oleks, kui lisaks lihtsalt kuulamisele Sa siiski ka kommenteeriks - siis on mul mingisugunegi ülevaade, kes mu blogi loevad. Eelmise korraga võrreldes on neid inimesi juurde tekkinud, seega oleks tohutult armas, kui Sa kommenteeriksid. Tänan!)'



See oli laul, millega ma esimest korda tegin muusikarännet. Need, kes on selle looga juba rännanud, palun postitage ikka, mida nägite.

10/25/2009

Maarja külas

0

Nagu enne mainitud, käisin pühapäeval ehk siis täna Maarja külas.
Seal oldud aja jooksul suutsin sellesse külasse ära armuda. Tõesti, nii siiraid ja toredaid inimesi pole tükk aega näinud. Käisime Taevaskojas, mis tõi mu mõtteisse palju toredaid mälestusi sealt kohast. Kui ma seal esimest korda käisin, Rõuge Pk-ga, sürridega jne. See koht, kus me kevadel piknikku pidasime, oli heinane. Aga siiski, vaatamata vihmasele ilmale oli tore seal taas kord olla. Nii palju mälestusi. Peaks seda piknikku kordama kunagi...
Taevaskojast tagasi jõudes sai lõunat ja üks külaelanik (nimedega on mul veel suured raskused) hoolitses selle eest, et ma ka ikka söönuks saaks. Armas. Siis olime mõnda aega niisama ja vaatasime Charlie Chaplini filmi "The Circus". Külas on vabatahtlikuks üks tüdruk Türgist ja ta tegi mulle türgi kohvi. See oli niiii hea. Pärast seda filmi vaatasime Ooperifantoomi ka, kuid ühel hetkel jõudis Sõbra majja Lya. Ta tegi mulle töökojas (kohas, kus tehakse käsitööd, puutööd, savitööd jne) väikese ekskursiooni. Rääkisime niisama ka igasugustest asjadest. Lisaks temale nägin ka Ainot (Mari ema) ja rääkisin ka temaga natuke.
Ja siis tulime Jordani ja C(K?)armeniga ära Tartusse.
Päeva jooksul jõudsin päris palju rääkida Garethiga, kes on tõeliselt lahe inimene.
Lisaks sellele sain tuttavaks päris paljude külaelanikega. Üritan siin nüüd nimesid meelde tuletada: Tjorven, Elmer, Liana (??), Kati, Jaan
Pagan, mu nimede mälu on tõesti kehv.
Aa, ja siis Tartusse jõudes unustasin oma vihmavarju Jordani autosse ja ta tõi selle veel õhtul ära. Nii tore temast (kuigi ma tegelikult vihma ei karda). Lisaks kehvale nimede meelespidamisele on mul ka tendents unustada asju igale poole. Lovely.
(Jätsin oma hea juukseklõpsu ka eile koju :( )

Üritan nüüd nii kiiresti kui võimalik, esitada ära avalduse vabatahtlikuks saamiseks.

Ootan juba, millal saan sinna tagasi.
Sealsed inimesed on suured päikesekiired minu niigi päikselises elus.

Ja taaskord: supercalifragilisticexpialidocius

10/23/2009

Õnne võib leida ka kõige pisematest asjadest. Need pisikesed asjad teevad elu ilusaks....

4

Sel nädalal oli päris palju tegemisi. Esmaspäeval oli tunnetuses kontrolltöö, mis läks täitsa hästi.
Teisipäev oli mälestuste ja vanade tuttavate päev. Käisin nimelt Nõos oma ühikasõpradel külas. Viibisin seal kella kolmest peaaegu üheksani, kuid jõudsin selle aja jooksul nii väheseid inimesi näha. Lihtsalt, iga tuttava juures oli nii tore olla ja aeg lendas linnutiivul. Nägin oma tuba vanas ühikas ja ka uues. Kuulsin, et kahjuks tahavad 409 praegused elanikud seda remontida. Kõigi arvates nii lahe tuba, kus otsasein ja üks külgsein on ruudulised ning teine külgsein on värviline plötserdis, tahetakse kaotada ja asemele jumal-teab mis jubedus teha. Tegelikult tahab seda teha ainult 1 409 praegune elanik- ülejäänud kaks on küll toaga rahul. Ja see inimene läheb nagunii uuel aastal uude ühikasse.... Miks on siis vaja ära rikkuda meie suur vaev ja ühika üks unikaalsemaid tubasid? Kurb.
Aga muidu, käisin ka 406-s, kus oli ikka uksel Egoni joonistatud sidrunipuu. Uues ühikas olid nii minu kui ka ülejäänud sürride tuba väga hubased ja mõnusad. Peaks mainima, et ühikas köetakse väga kõvasti. Seal on paljudel aknad lahti....
Siis jõudsin selle aja jooksul külastada Puugi, enda vanu, sürride vanu, Keiri, Karli tube. Ja rääkida ka kasvatajaga. Nägin oma orja Atsi. Sain Karlilt ammu lubatud raamatu "The Heroin Diaries" by Nikki Sixx. Loen seda parajasti ja see on päris jube. Aga siiski väga hea raamat. Soovitan kõigile. Aitäh, Karl! Ootan juba seda, kui sa mulle külla tuled, et siis sellest raamatust rääkida saaks.
Kokkuvõttes võin öelda, et ühikast ära tulla oli kahju. Kuid seal vist enam väga elada ka ei tahaks, sest pole enam paljusid tuttavaid toakaaslasteks (Vero, igatsen! Sa pead kiiresti Tartusse tulema. Kaks kuud sind mitte näha on liig.) Ja muidugi ka ülejäänud inimesed, kes mu toakaaslasteks olid (Sirje, Maarja)- teid pean ka nägema.
Siis kolmapäeval käisin koosolekul, mille teemaks oli vabatahtlike tegevus Eestis. Seal räägiti Maarja külast, projektist "Vanem vend, vanem õde", UNICEF'st jne. Alguses oli väga raske otsustada, et milline koht mulle kõige paremini sobiks vabatahtlikuks tegevuseks. Alguses kaalusin Öökulli noortekeskusesse minekut, aga kuna selle ajad ei sobinud, otsustasin Maarja külla minekuvõimalustest uurida. Ja uskuge või mitte, kuid ülehomme lähen ma sinna juba asja uurima. Rääkisin Jordani ja Lyaga ja sain ka Maarja küla koordinaatori Huko nr-i. Kogu asi oli lihtsalt paari telefonikõne kaugusel ja nüüd on tulemuseks see, et Jordan näitab mulle Maarja küla. Nii-nii-nii lahe. Supercalifragilisticexpialidocius! Ja kõik see ülivõrdes. Loen juba minuteid pühapäevani.
Vahepeal pakuti sel nädalal veel võimalust kandideerida töökohale USA-s (raamatute müümine majast majja, tudengitele mõeldud), kuid kuna mul on järgmisesse suvesse juba päris palju asju planeeritud, millest loobuda kohe kuidagi ei tahaks, siis ütlesin sellele tööle ära. Mul on ju järgmiseks suveks väga suure tõenäosusega töö olemas- turismiinfos. Ja lootus on ikka mäkketõusudel ka abiks olla. Pealegi, Ameerika ei ole minu arvates just kõige vaimustavam riik maailmas.
Homme lähen Väimelasse Tony sünnipäevale ja Tõnu lahkumispeole (ta lendab ju kahe nädala pärast Afganistani). Ja pärast seda põrutan Tartusse.
Ja pärast seda on pühapäev.

Kas saab õnnelikum olla?

10/21/2009

Shadows do really collide with people or at least with surrealism

4

Täna ei olnud Eesti keele loengus vaja väga konspekti teha ja siis oli mul arvuti lihtsalt lahti. Aeg-ajalt silmitsesin ekraanil tagataustaks olevat pilti. Pildiks on see:


Ja siis ühtäkki nägin ma pildil midagi maagilist. Olin teinud pildi varjust meres. Ja ma nägin inimest. Mitte inimese varju, vaid inimest. Valguse ja varjude mäng ning kivide asetus oli tekitanud varjule ka sisemised piirjooned, millest võis leida pilti tegeva inimese. Siin on heledamalt joonitud see kujutis, mida ma nägin.


Vabandan viimase pildi kehva kvaliteedi pärast -nett on nii tore ja laebki selliseid veidraid pilte üles, kuid siiski põhiidee saab kätte. Nüüd kerige uuesti üles ja silmitsege algset pilti.

Maagia!

10/19/2009

Time

0

Time is an equal opportunity employer. Each human being has exactly the same number of hours and minutes every day. Rich people can't buy more hours. Scientists can't invent new minutes. And you can't save time to spend it on another day. Even so, time is amazingly fair and forgiving. No matter how much time you've wasted in the past, you still have an entire tomorrow. ~Denis

Tänud Kaiele ja Maarjale, kelle blogidest see tsitaat pärit on.

10/17/2009

Lahmacun

2

Tegin täna tunnetuspsühholoogia õppimise asemel süüa. Ostsin reedel endale Türgi kokaraamatu. Alguses lootsin küll, et ema teeb sealt raamatust midagi, aga lõpuks jäi ülesanne ikkagi minu kaela. Tegin siis türgi pizzat ehk Lahmacun'i. Uskuge või mitte, aga see õnnestus mul. Ja see oli nii maitsev. Sulgesin silmad seda süües ja kohe olin selles hetkes, kui ma seda toitu Türgis sõin.
Ehk siis minu kohutava küpsetamisoskuse juures oli ime, et see üldse välja tuli ja lausa kosmiline, et see veel väga hea oli.
Kirjutan siia Lahmacuni tutvustava teksti ja ka retsepti, sest seda ei saa endale hoida.
Lahmacun on Türgi populaarne versioon pizzast. Retsept on pärit Türgi kaguosast ja oli kunagi kogunemispõhjus külaelanikele, sest nad viisid oma pizza küpsema küla keskel asuvatesse ahjudesse.
Lahmacun on eriti populaarne linnades ja seda süüakse tavaliselt kätega. Türklased lisavad toidule sibulaid ja sidrunimahla, siis rullivad kokku, et seda oleks lihtsam süüa. Pole vaja öeldagi, et seda peaaegu rahvustoitu süüakse suurematel pidustustel ja perekogunemistel. Selle juurde juuakse ayran'i, soolast, jogurtil baseeruvat jooki (Täiendan: olen ise seda joonud, tundub olevat hapupiima moodi, ei ole väga hea. Ei usu, et see eestlastele väga meeldib. Täiesti tavalise piimaga on pizza ka väga hea.)
Retsept
Põhi:
2 tassi jahu
1 teelusikatäis soola
0,5 teelusikatäit suhkrut
1 supilusikatäis oliiviõli

Kate:
1 bunch (ei hakka seda tõlkima) peterselli
1 clove küüslauku (ei pea panema, mina ei pannud)
200g sibulat
1 tomat (unustasin osta, seega ei pannud, aga ilmselt on hea)
1 roheline tšillikaun (mina ei pannud)
200g lamba-hakkliha (asendasin sea- veise hakklihaseguga)
sool
jahvatatud pipar
1 supilusikatäis tomatiketšupit (panin silma järgi)
1 supilusikatäis punase pipra helbeid

Valmistamine:
Põhi- kalla jahu kaussi, tee keskele tühimik, kuhu kalla suhkur, sool, õli. Sega kätega, kallates segamise ajal juurde 200ml vett, kuni tainas on pehme ja ühtlane. Pane tainas 30 minutiks külmkappi (kausis taignale kile peale, et ära ei kuivaks).
Kate - Tükelda petersell ja sibulad ja ülejäänud tükeldatavad toiduained. Prae sibul ja hakkliha pannil. Pärast praadimist pane kõik toiduained kokku, sega. Lisa sool ja pipar ja ketšup. Samuti lisa punase pipra helbed (nende vedelaks tegemiseks lisa 1 spl piprale 2spl vett). Sega kogu kattematerjal ühtlaseks massiks.
Võta külmikust taigen ja jaga portsjonitesse ja rulli võimalikult õhukeseks. Jaga kõigile osadele võrdses koguses pizzakatet ja laota õhukeselt põhjale. Vajuta kate põhja peal ühtlaselt lapikuks.
Pane ahju ja küpseta u 10 minutit 200 C juures.

Pizzat on kõige parem süüa, pigistades sinna peale sidrunimahla, lisades juurde lehtsalatit ja õhukesi vorstiviile (mitte jahuvorst). Siis tuleb pizza kokku rullida ja sööma asuda.
Nagu enne mainisin, sobib joogiks kõrvale väga hästi piim.

0

Kuulan parajasti Buddy Hollyt.
Ta on ikka tõeline geenius. Kuidas on võimalik, et VÄGA paljud inimesed ei tea sellist legendi nagu tema? Vaid mõned üksikud inimesed minu tutvusringkonnast on temast kuulnud. Paljud teavad ta laule "Heartbeat" ja "Everyday", kuid ei tea, et Buddy on nende lugude autor. Masendav.
Iga inimene, kes peab lugu heast muusikast, peab teadma Buddyt. Iga endast vähegi lugu pidav inimene peaks teadma, miks kutsutakse 2. veebruari 1959 päevaks, mil muusika suri.

Raske on uskuda, et sellisele imelisele muusikule, nagu oli Buddy Holly (ja tegelikult ka Ritchie Valens) langes osaks selline saatus. Elu on õel.

Kõik, kes tahavad saada minult Buddy Holly eluloofilmi, siis olen nõus seda lahkelt jagama. Seda pole netist just väga lihtne leida, sest see on 1978 aasta film. Mul on see film ülihea kvaliteediga.

10/16/2009

Siniverelise psühholoogiarebase tõutunnistus ehk siis VANNE

0

Tiigi 78
psühholoogia tarkuse aias,
kus õitsevad kreegipuud
tahan ma juua tarkuse allikast,
joosta karjas koos teiste psühholoogiarebastega
kuni silme eest on must.

Tahan, et mu ees avaneks teadmiste salve luuk
ja et nagu käsn imen ma sisse andmeid
ning töötlen neid seni
kuni olen vana nagu Rauk
ja kauemgi veel.

Seepärast vannun ja tõotan ma:
et ei võta kunagi suhu Freudi nime
(vähemalt mitte positiivses kontekstis);
et austan igavesti Phineas Cage'i mälestust;
et tean ka hommikul kell kuus,
mis aastal asutati Wundti laboratoorium.

Et poen kolmanda kursuse tudengitele
veel rohkem kui õppejõududele;
teen meelega halvasti
bakalaureuse lõpueksami,
et isegi viimane nendest
saaks magistrisse enne sisse kui mina.

Pidudel pakun süüa ja juua,
võtan tantsima
ja panen hellalt diivanile magama
juhul kui
õilis kolmanda kursuse tudeng peaks väsima.

Selle tõotuse andmisega
tekkis korrelatsioon
minu isiksuse,
psühholoogiks olemise
ja ehtsa rebase vahel.

Kui peaksin seda tõotust murdma,
karistagu mind kõige karmim konstabel!

Harooo! Harrooo! Harrooo!

Igast sadamast võib leida vähemalt ühe Nõoka!

0

Eile läksime sürridega Zavoodi. Alguses võtsime natuke rummi (või siis siidrit) Kuperjanovi tn-l ja siis jalutasime pubisse. Mulle oli varem mainitud, et Zavvis on WC seinale kirjutatud Johnist ja läksin kontrollisin üle. Ja oligi: "John Frusciante is God!" Sellele oli vastatud seal "Yes he is." ja veel "Your pussy's glued to a building on fire". See tegi tuju kohe nii rõõmsaks ja oleks ise hea meelega täiustanud seda teksti seal sõnadega "My smile is a rifle". Igaks juhuks siiski ei teinud seda.
Rääkisime niisama ja ühel hetkel tulid meie juurde kaks tüüpi (nimed olid Jens ja Harlis) ja kutsusid lauajalgpalli mängima. No nõustusime. Mängu ajal arendasime ikka vestlust ka ja tuli välja, et Jens on lõpetanud Treffi ning Harlis (uskuge või mitte) Nõo. Ta oli 49ndast lennust. Väga lahe. Ja siis selgus veel see, et ta on Arti vend. Hiljem sain teada, et osad meist juba teadsid seda. Igatahes me ei maininud talle, et me teame Artit päris hästi. Harlis rääkis oma seiklustest NRG-s ja SSE Rigas (sest ta õppis seal) ja praegusest tööst (ta on 7-9 klasside mata, füssa, arvuti õpetaja). Jens on ülikoolis doktorant ja lisaks sellele veel bioloogia õpetaja. Päris tore oli ja nalja sai kõvasti.
Ühel hetkel tuli mingi suvaline tüüp meilt tooli küsima, sest rahvast oli juba päris palju ja toole vähe, kuid me ei andnud, sest meil olid kõik toolid kinni . Igatahes selle peale istus ta mu kõrvale ja hakkas rääkima. Kuna ta oli ikka väga purjus, siis ronis ta väga külje alla. Alguses suhtusin temasse sõbralikult ja kuulasin, mis ta räägib. Kuid pikapeale hakkas juba tüütama (kaua ta ikka meie juures on, kui tal kusagil oma kamp olemas) ja lõpuks rääkis, et "Sa nii kena tüdruk....". Siis üritasin ma talle suht selgelt vihjata, et lasku jalga, aga tüüp ei tahtnud minna. Harlis üritas teda seepeale mu juurest ära tirida, aga tüüp hakkas ähvardama. Tõesti, kartsin et ta hakkab kaklema vms, aga õnneks lahenes asi rahulikult. (Mul oleks ka aeg hakata natuke karmimaks inimeseks. Pean ära õppima, kuidas öelda inimestele selgelt ja julmalt ei ja kuidas neid solvata. Liiga leebe olen ja sellest tuleb jamasid.) Pärast seda lobisesime veel paar tundi ja siis otsustasime, et peaks koju ka minema, sest enamikul meist oli täna hommikul loeng.
Ja nii jalutasime iga roju oma koju (Harlis ja Jens täiesti teise suunda kui meie sürridega).

Siiamaani oli meie teooriaks, et iga kord, kui kaubamaja toiduosakonda lähed, näed seal vähemasti ühte Nõokat. Ütleks siiski, et see on liiga leebe versioon tegelikkusega võrreldes. Pidevalt olen kuulnud jutte teistelt oma klassi inimestelt, kuidas nad hääletades endise Nõoka peale said jne. Korra sain isegi niimoodi. Ehk siis lisaks sellele, et Tartu ja Tallinn Nõokaid täis on, võiks tegelikult öelda, et terve Eesti on neid täis ja tegelikult ka maailm, sest väga paljud on välismaal õppimas, tööl või reisimas. Seega jah, tõepoolest peab varsti paika see teooria, et igast sadamast võib leida vähemalt ühe Nõoka.
Paganama uhke tunne on küll olla üks sellest suurest community'st ;)

10/15/2009

Selektiivne serotoniini tagasihaarde inhibiitor a.ka. RETS

0

Eile, kui väljas oli selline ilm, et korralik peremees ei lase koeragi välja, toimus psühhodel rets. Jah, toimus, ei jäänud ära.
Kogunesime kell 7 Hurda parki. Teel sinna läks mul vihmavari katki, mis tähendas seda, et õhtu lõpuks olin läbimärg ja luuüdini külmunud. Kohapeal jagati meid alguses kahte gruppi ja võeti ka ära olemasolevad vihmavarjud. Meid jagati lahtiseks ja kinniseks osakonnaks. Pidime ringis seistes suvaliselt oma käed ühendama ja siis selle käte sasipuntra lahti harutama. Lisaks sellele pidime tagumikuga õhku kirjutama Marika Rauk. Edasi pidime paaridesse võtma ja meile õpetati 4 erinevat asja, mida pidime vile peale terve õhtu jooksul tegema: ühekordse vile peale pidime silmadega skaneerima nagu Rauk ja samas ütlema kiiresti ja monotoonselt "Mälu mälu mälu....", kahe vile peale pidime kõvasti ütlema lause "Selektiivne serotoniini tagasihaarde inhibiitor", kolme vile peale pidime mingit õppejõudu järele tegema (nime ei mäleta), ehk siis jalad ristama, sõrme huulele panema ja "hmmm" ütlema; nelja vile peale pidime jenkat tantsima. Ja nii läksime siis raamatukogu juurde aeg-ajalt neid nelja asja tehes.
Raamatukogu juures pandi meid hullusärkidesse ja tehti rebaste nägu pähe. Siis pidime rivis andma edasi porgandid käte peal (käed olid kinni seotud), rangluu ja kaela vahelt, ja suust-suhu. Edasi läksime Piro platsile, kus pidime mingit möksi jooma (mul oli kahtlane tunne, et olin seda varem joonud) ja seal jagati meid kolmesteks gruppideks. Grupid teibiti jalgupidi kokku (mina olin keskel) ja siis pidime jooksma väikese ringi ümber Piro ühe muruplatsiosa. Teip läks suht kiiresti katki. Pirolt edasi suundusime Raekoja platsi, kus pidime võistkondadega soolvett topsist suuga viinapudelisse viima. See vesi oli soolasem, kui isegi Atlandi ookeani vesi (olen seda maitsnud kui käisin Prantsusmaal Dune de Pylal). Pärast seda läksime kaubamajja, kus pidime koguma kolm allkirja, et oma hullusärgist lahti saada (allkirju pidi saama suvaliste inimeste käest). Õnneks oli kaupsis parajasti mingi seltskond (poissmeesteõhtu vms) ja allkirjad sai kätte hõlpsalt. Edasi suundusime Rehepappi.
Sealt tehtiveel mõned mängud (nende hulka kuulus ka traditsiooniline tokiga keerutamine). Õhtu "ametliku" osa lõpetas vande andmine. Seda vannet ma hetkel siia ei kirjuta, sest see on kodus, kus mina hetkel ei viibi.
Kui ühel hetkel suurem osa rahvast Illukasse edasi läks, siis otsustasime mina, Jaana ja Liisa koju minna. Mul oleks Illukast nagunii olnud kõige pikem maa koju ja ilma vihmavarjuta oleks see suht hull olnud. Ja klubid ei ole väga minu teema ka tegelikult.
Koju jõudsin kella 1 ajal. Tegin teed ja läksin magama.

10/13/2009

Tsirkus

0

Mulle meenus, et sain teada, et järgmine suvi tuleb taas Circus Bombastico Võrru ja on lootust jälle Võru Järve koolis vabatahtlikuks olla.
Oh, kuidas ma igatsen juba suve!

PS: Sain endale selle aasta tsirkuse video

Memories

0

Sattusin just vaatama sellel aastal tehtud pilte.
Esiteks: tohutult võõrastav oli vaadata ennast mustade juustega. Ikka tohutult. Aga siis. Nukker oli vaadata, et veel juulikuus olid mul nii pikad juuksed. Miks ma nad ometi maha lõikasin (jälle)?!


Siis sattusin kausta nimega ühikas. Ja oh, sealt vaatasid mulle vastu pildid, mille tegemise pärast ma Kerttuga norisin, et mis ta nii mõttetutest asjadest pilte teeb, kui pildid ühika seintel ja sassis tuba. Kuid nüüd neid pilte vaadates olen õnnelik, et ta need tegi. Ta jäädvustas igaveseks toa nr 406* sellises seisus nagu ta terve aasta oli. Kahjuks oli meie toas juba palju muutunud tol hetkel- ma olin enamuse oma asjadest kokku pakkinud juba. Kahjuks.
Aga, mis põhiline- neid pilte vaadates tekkis sisemuses valukihvatus. Selline tunne oli, et kohe-kohe astun sisse oma tuppa või 406-de ja leian eest kõik sellisena nagu ta oli...

Tu-tu-tu-tu-tutvumispiduuu

0

Ehk siis minu seiklused eelmisel neljapäeval.
Pidusse minejad pidid kell 7 kogunema Forseliuse ees. Läksin ka siis selleks kellaajaks sinna. Kohal oli vähe rahvast. Tasapisi tuli sinna ikka 20 inimest kokku. Ootasime siis II-kursuse tudengit, kes asja korraldama pidi. Kati tuligi. Kõigepealt võtsime ringi ja meile anti soojenduseks mingit head likööri. Siis jaotati meid gruppidesse. Iga grupp sai lehe, kus olid peal erinevad sümbolid jne (ma ei tea selle testi teaduslikku nimetust). Näiteks oli joonistatud ring ja sinna sisse kirjutatud käsitöö- käsitööring. Meie grupp lahendas oma lehe esimesena ära ja võisime minna järgmisesse kohta (see oli meile antud kaardil märgitud), kus pidime tegema kolm erinevat kujundit, kus maapinda puudutasid kindel arv käsi ja jalgu. Sai kätelseisu tehtud ja igat pidi improviseeritud. Edasi pidime minema Võru mnt-l asuva Säästumarketi juurde, kus anti ülesandeks kirjutada luuletus, mis sisaldas ka vihjet II kursuse üliõpilaste kohta. Seda võis kirjutada ka teel Vahitaresse (seal pidi toimuma meie pidu, saime seda alles viimases punktis teada). Asusime siis sinnapoole teele. Mul pole küll kahjuks seda luuletust vist alles, kuid see sisaldas suuresti otseseid vihjeid alkoholile. Kohale jõudes saime natuke näksimist ja siis pidime võistu peale ära jooma natuke viina. Minule oli seda kallatud poole rohkem kui teistele. Meil Liisiga oli kahepeale ka rumm. Siis pidime oma luuletused esitama. Kuna kõigi luuletused olid suhteliselt võrdsel tasemel (nagu meile II kursuse omad ütlesid), siis pidi iga grupp ka etendama hullumaja. Meie grupi omad otsustasid Madise eestvedamisel teha asja natuke tsiviliseeritumal moel kui ahvide mängimine. Tegevus meie etenduses oli järgmine: kõik seisavad rivis, Madis astub ette ja räägib, et meie ühiskonnas pole kõik nii hea kui tundub, meie väidame, et kõik on korras ja piirame ta ümber, kui hullu. Madis kukub põrandale pikale ja jääb sinna lamama. Siis astub Triinu (kui mu mälu mind ei peta) ette ja räägib, et kõik ei ole jah nii korras. Kordub sama stseen, mis ennegi. Lõpp.
Lõppkokkuvõttes otsustati, et meie grupp oli parim ja saime hunniku kinder surprise'sid. Jagasime need ära. Siis oli vahepeal paus ja ma hakkasin mingi tüübiga rääkima, kes mu kõrval istus. Mäletan uduselt, et ta nimi oli vist Rein, aga pole kindel. Selleks ajaks oli info salvestumine mällu juba häiritud. Igatahes pakkus ta mulle veini, millest poole muidugi lauale ümber ajasin ja osa valgus ta pükstele ka vist. Sorry, kui sa seda postitust lugema peaksid juhtuma (vähetõenäoline küll). Ühel hetkel otsustati mängida psühholoogi. Ainus erinevus selle mänguga, mida mina varem mänginud olin, oli see, et inimesed istusid ringis, ja kolm arsti (üheks neist pakkusin ma agaralt end, kuid unustasin selle vist hiljem ära) pidid küsima inmestelt, kes olid haiged, nende haiguse kohte. Kui keegi vastas vastusele valesti (ei hakka reegleid seletama, sest mõned inimesed, kes seda mängu ei tea, saaksid muidu aru põhimõttest- once-in-a-lifetime mäng), siis karjusid kõik psühholoog ja istusid endast paremal oleva inimese sülle. Sellest mängust tean ma teiste inimeste abiga niipalju, et olin olnud täielik juhe. Olin küsinud mõttetuid küsimusi nagu "Punane või roheline?" ja "Seelik või pluus" ja "Ardi või Lucy?" kõigilt inimestelt korraga ja kui keegi vastas mulle, et pean konkreetselt inimeselt küsima, olin mina öelnud "A noh siis liigume!". Ja olin ka ise liikunud (arst ei pidanud liikuma). Igatahes mäletan mina sellest mängust ainult seda kohta, kus ma midagi küsisin ja ei saanud aru, miks keegi mulle vastata ei tahtnud ja siis seda ka, et ma ei saanud mängust mitte mõhkugi aru....
Pärast seda mängu ütles Jaak, et nad lähevad mingi kambaga ära koju. Ma olevat seepeale talle vastanud, et okei, ma ka tulen ja enam-vähem hetkega riides ning minekuvalmis olnud.
Koju tuikusin ma Jaagu najal. Või noh, enda arvates oleks ma ka ise saanud ilusti kõnnitud, aga mul on hoolitsevad kursavennad. Jaak olevat mulle öelnud pidevalt, kui kusagil mingi lomp või kõrgem teeperv on, et ma ette vaataks ja ma olevat seepeale ärritunult alati vastanud, et "Ega ma pime pole, näen isegi.". Kogu tee olevat ma rääkinud talle nokk kinni-saba lahti stiilis, et "Aga me mängisime Türgis musimängu.... Ja siis seal ajas mulle üks tüüp ilgelt ligi.... Ja ma pidin talle kõvasti korvi andma...Aga Türgis leidub ka toredaid ja normaalseid inimesi.... Aga siiski on palju ka pealetükkivaid türklasi..... Ja me mängisime Türgis musimängu.....jne jne" . Seda olevat ma talle 6x vähemalt rääkinud. Siis olin midagi lühidalt maininud talle ka sellest, et Türgis ei ole abielude lahutamine nii lihtne kui Eestis, seal on isiklik kättemaks päris kõrgelt levinud ja seetõttu on Türgil täitsa tasemel maffia. Nojah siis. Sisukas tekst. Huvitav, kuidas ta selle aja mu mula kuulata suutis. Psühholoogidel on annet! :) Siis tagasiteel tekkis Mirjamil mingi hetk mõte, et võiks surnuaias käia ja midagi üles kaevata. Muidugi me seda ei teinud, aga väikese romantilise jalutuskäigu selles ebamaises paigas võtsime kambaga tõesti ette. Mina mäletan sellest ainult seda, et me ronisime üle mingi aia ja maandusime asfaltteele. Väga loogiline....
Igatahes öösel jõudsin koju kell 2 (hämmastavalt vara siiski).
Järgmine hommik oli enesetunne ilmselgelt mitte kõige parem. Imestan siiamaani, kuidas ma 1h pärast ärkamist suutsin koju sõita autoga....
Laup ja pühap õppisin väga vahelduva eduga sotsiaalteaduste kontrolltööks, esmasp samuti.
Täna oli see kauaoodatud töö käes. Vast saan ikka läbi. Suht raske oli. Eks tulemustest selgub.

Homme on rets. Siis oleme vist lõpuks täisõiguslikud tudengid. Hooray!

PS: Eile sadas lund ja lörtsi. Suht tahaks tagasi soojale Avsa saarele.....

10/08/2009

Matemaatika

6

Miks peavad psühholoogid õppima matemaatikat? Miks?
Ma puudusin ainult ühe loengu. Seal võeti astakuid. Omast arust sain ma aru, mida Kirke mulle seletas nende kohta ja teooria on selge.
Või noh, vähemalt nii ma arvasin.
Masendav.
Ja mina arvasin, et ma oskan matat ja et see on lihtne.
Igatahes. Kui leidub kedagi, kes suudab mulle kristallselgeks teha maatriksite korrutamise, astakute leidmise ja lineaarvõrrandi lahendamise determinandi kaudu ja siis veel selle crameri teooria asja ja gaussi asja ka vist, siis oleks ma ülimalt õnnelik. Sest jah.
Hetkel olen kui uttu eksinud siilike. Ei karju küll, et "Karu! Karu!".
Või noh, pigem olen mina see karu, kellest siilike karjub....

10/06/2009

Breakfast at Tiffany's

0

Täna olimu ülikooliõpingute esimene seminar. Aineks oli tunnetuspsühholoogia ja teemaks emotsioonid & motivatsioon. Seminari alguses tehti väike tunnikontroll - test 5 valikvastustega küsimusega, neist 4 vastasin õigesti ehk siis sain punkti kirja. Seminaris jaotati meid viide gruppi, kus pidime arutlema kordamisküsimuste üle ja siis nendest ka teistele gruppidele rääkima. Sain ka selle eest punkti kirja. Täitsa tore ju.

Siis, väljas on täitsa talv juba. Tegelikult lund ja lörtsi pole veel näinud, aga külm on küll. Täna oli haruldane päev, kus oli natuke soojem. Ja mina oskan ju ikka riidesse panna. Ehk siis sooja ilmaga paksult ja vastupidi ka. Tore.

Nüüd hakkab pihta õppimise aeg- vahekontrolltööd ja seminarid ja järgmisest nädalast hakkab etoloogia ka. Kiireks kisub.

Siis, vaatasin lõpuks "The Curious case of Benjamin Button'i" ka ära. Väga hea film oli, kuid oma lemmikute hulka ma teda päris ei arvaks. Muidu meeldis küll- film oli väga sügav ja sisaldas paljugi mõtlemapanevat, kuid ilmselt oli ta minu jaoks liiga pikk ja seetõttu ei ole see kõige-kõigem. Aga see-eest jõudsin järeldusele, et River Phoenix on hea näitleja - vaatasin ära filmi "The thing called love". Soovitan kõigile.

Mainiks veel seda, et jõudsin lõpule Led Zeppelini diskograafia kuulamisega. Sama lugu on ka AC/DC, Michael Jacksoni, Jimi Hendrixi (paari albumiga). Sigur Ros'i diskograafia on ka peaaegu täielikult ära kuulatud. Ehk siis kokkuvõtlikult- eelpoolnimetatud bändid on tõeliselt head ja soovitan neid kõigile.
Türgi reisist saati on mu lemmiklauluks (selleks mööduvaks) Deep Blue Something "Breakfast at Tiffany's". Tõeliselt nauditav laul.

Ahjaa, üritasin verd ka minna andma, kuid kuna olin just Türgist tulnud nädal enne seda, siis ei lubatud anda, vaid öeldi, et läheksin Novembris uuesti. Niipalju siis mu lootustest jõulude ajal uuesti minna. Ja ma ei kavatse oodata ühe kuu asemel enam kahte kuud. Ehk siis. Annan ikka verd kindla kolmekuuse vahega ja jätan seekord jõulud vahele. Nagunii on pärast aastavahetust ja ülikooli eksamiperioodi lihtsam anda, sest alkohol on verest lahtunud (jõulud ja uus aasta on ju) ja ei pea õppimise pärast ka muretsema.

Nii, aitab praeguseks. Suundun nüüd sotsiaalteaduste lainele (ülimalt ahvatlev, peaks mainima) ;)

10/03/2009

Mul on allergia....

1

Täna rääkisime Kirkega allergiatest ja jõudsime järgmiste järeldusteni:
Mul on allergia:
  1. Nohu vastu- iga kord läheb nina kinni või hakkan aevastama
  2. Kõha vastu- pidevalt hakkan köha peale köhima
  3. Kurguvalu vastu- tekib lööbetaoline punane nähtus kurku
  4. Haiguste vastu- oleme haiguste vastu nii allergilised, et lausa palavik tekib
  5. Sibulate vastu- selline allergiline reaktsioon, et lausa pisarad tulevad välja
  6. Teravate esemete vastu- ilmselt kõige ohtlikum, sest nendega lähemalt kokku puutudes tuleb veri välja
  7. Sääsehammustuste vastu- tekib lööve
  8. Pipra vastu- hakkame lausa aevastama
  9. Ebamugavate istmete vastu- tekib valu alaselja- ja kaelapiirkonnas
  10. Kuuma õli vastu- kokkupuutel sellega tekib lööve või vill
  11. Ebamugavalt ilusate kingade vastu- tekib valulik vill
  12. Hapnikupuuduse vastu- seda tundes tekib pidevalt õhupuudus
Kui kellelgi on midagi sellele lisada, siis aga palun. Kommentaarid on kõigi jaoks avatud ;)