9/28/2008

Üle pika aja...

0

Lausa kahju on vaadata, kuidas paljud blogis surevad kooliajal välja. Kellelgi pole aega postitada...
Võtsin täna selle aja, et rääkida, mis minuga on viimase kolme nädala jooksul juhtunud.
*Käisin verd andmas. Jah, tõepoolest võtsin sellise asja ette. Pidin kahel päeval käima, sest esimesel korral olin ma liiga vara söönud. Teine kord läksin siis täis kõhuga ja arstitädi lubas verd anda. Imestas ainult, et miks mu vererõhk kõrge on...
Ise ka imestasin, sest siiani on ta kogu aeg normis olnud. Igatahes verd andes ei leitud mu veeni üles. Lõpuks, kui kanüül sisse pandi, siis hakkas veri voolama. Sain hakkama kusagil 6-7min-ga. Kärt ja Mai andsid ka samal ajal verd. TEgime Kärdiga võidu. Phmt mina võitsin, sest mulle pandi kanüül hiljem kätte, kui talle, aga mina lõpetasin 2sek hiljem. Pärast vere andmist polnud mul üldse paha olla. Isegi kooliväsimus kadus nagu tina tuhka. Läksime sürridega veel ka Elise elupaigaga tutvuma. Täitsa tore oli ja natuke veini sai ka joodud. Tore päev oli.

*Autokooliga on mul ainult nii palju jäänud, et 3. okt. on ARKi sõit. Vast saab sellest läbi. Teooria tegin veatult ära.

*Ühel nädalavahetusel käisin tööl. Müüsin Sõreste Öisel Mäkketõusul t-särke. VÄga külm oli, aga enamuses särke sai müüdud. Minu jaoks oli see elu esimene mäkketõus ja see oli väga vinge. Mägi oli järsk. ATV-de võistluse ajal lõhkus üks tüüp ära oma kaks nädalat vana ATV. Suht julm. Mootorrattaid oli ka tore jälgida. Pärast oli ilutulestik, mis oli võimsam, kui VÕru linna sünnipäeva oma.

*Koolis toimus spordipäev a.ka. rets. Mina pidin rebaseid kätekõverdusi tegema sundima. Muidu oli nii, et rebased jagusid kuude tiimi. Oli ringsüsteem. Iga tiim läks ühte punkti ja oli ka karistussalk. Punktides pidi topsiprillidega jalkat mängima, kilega kinni rullitud kätega ja pall kahe kõhu vahel jooksma, kinniseotud kätega liivakastis ujuma, kummide alt roomama, kepiga keerutamist tegema, kägar- ja krabikõndi, prääksuga kükke, seksikat aeroobikat, turnikate vahel olevast nöörlabürindist läbi saama, veekanistreid enda ees hoidma, pisikese mänguautoga sõitma ja igasuguseid lihasharjutusi tegema. Viimast lasin mina neil teha ja kuna nad ei saanud peaaegu millegagi hakkama, siis sõimasin neid vahetpidamata. Ühe poisi olevat ma isegi nutma ajanud:( Ja kümnendikud peavad mind obv bitchiks. Aga teadke, ma ei ole tegelikult selline. Tulge mulle külla, olen täitsa tore tädi tegelikult.

*Ühel nädalavahetusel käisin kooli kokkutulekul. Eesmärgiks oli vaadata üle koolimaja vastremonditud osa. Oh sa raisk kui ilus see oli! Mõtlen, et miks ma näiteks neli aastat hiljem poleks võinud sündida... Meie klassist olime kohal ainult mina, Maive ja Sulev. Aga tuttavaid oli palju. Sai nalja ja oli tore päev.

*Kool on hullumaja. Kaheteistkümnes klass on hullumaja. Kontrolltöid on lademetes, tunde on palju ja aega pole. Mool keerab ja füss sakib. Astronoomia on päris huvitav. Käime Tõraveres loengutel. VAst saan arvestuse läbi.

*Statistika. Käisin küsitlemas. KÜsimused olid mul päris head.Sugu,Vanus Tähtkuju, Mitut välisriiki oled külastanud?, Mitu x lennukiga lennanud oled? Reisid üksi või mitmekesi?, Kohvri kaal kui 10ks päevaks Inglismaale lähed, Ei puudu kunagi reisiasjade hulgast, Kas on kunagi Kombitud turvaväravas, Mitu varvast on lätlastel? Kumb oli ennem- muna või kana?
Küsitledes sai palju nalja. Ühed kümnendikud kuulsid valesti ja arvasid et ma teen SADISTIKAT. Einoh aga palun. VÄike Kullu on ninatark. Üldiselt on kümnendikud sõbralikud ja lahedad. Ausõna.

*See nv olin ENKO (Eesti Noorte Keeleorganisatsioon) laagris Paidel. Sain tuttavaks ühe Tiina-nimelise tüdrukuga, kes käib Forseliuses. Laagris räägiti palju asju. Ma pidin Kirjandusraalist midagi rahvale rääkima ja järjekordselt läks mu jutt aia taha. Nagu alati. Meile esines Kristiina Kurema, kes on võitnud romaanivõistluse ja kelle raamat järgmine aasta välja tuleb. Seda raamatut tuleb kindlasti lugeda, sest autor tundus lahe. Meile esines ka Sass Henno. Rahvas, kadestage nüüd. Tyyp on ilgelt vinge. Ta isegi ropendas laval olles. Ta on nii meielik. Ma alguses arvasin (ei tea miks) et ta on mingi vanamees, aga tuli välja, et ta on 26. Ta rääkis hästi palju igasuguseid lahedaid asju. Panen kirja ka tsitaate, mis ta ütles ja mille ma üles kirjutasin. Ta saatis meile kõigile, kes tahtsid, meilile "Mina olin siin" 2. raamatu alguspeatükid. Ma pean nüüd kiiresti esimese raamatu läbi lugema ja filmi ka vaatama.
Tsitaate siis:
"No news tonight" - "All views are news" - selle kohta, et kui telekas loodi, siis uudiste puudumisel teataja ütles esimest asja. Tänapäeval on uudiste puudumisel selline värk, et räägitakse, mida mingit poliitik on arvanud.
Henno andis 2005 aastal vangidele kirjutamisõpetust. Kirjandi kirjutamise juhiseid saab aadressilt: www.henno.ee/failid/konspekt1.doc Sama on ka konspekt2 ja konspekt3.
Raagi klass tuli välja 4 päeva enne Jokelat.
"Verbaalne väljend on tagajärjega"- koolitulistamise ajenditest ja kiusamisest rääkides. "Eestis on ka koolitulistamise alged olemas. Seda lihtsalt pole juhtunud veel, aga võib iga kell juhtuda"
"Ära kirjuta "ma armastan sind", vaid "ta ärkas iga hommik pool tundi varem, et talle kurgivõileibu teha"." - kuidas teha tavaline kirjutis huvitavamaks nii, et mõte ei kaoks.
Arvas 2002 aastal pärast romaanivõistluse võitmist, et teab, mis Eesti kirjandusmaailmast on puudu. Oli hästi ülbe ja pidas ennast väga tähtsaks. Nüüd on tal selle pärast piinlik.
"Kui sa oled meister oma alal, võid sa tekitada lugejas mis tahes emotsioone"
"Klass mõjub teosena moraliseerivalt"
"Ropendada pole enam mõtet. Kui ropendad, pead seda tegema paremini kui mina. See on ropendamise standard." - kuidas kirjutada paremini kui tema
Rääkis, kuidas romaanivõistlusel mõjutas žüriid- kirjutas romaani sisse asju, mis olid žürii mineviku või lemmikasjadega seotud.
"Ükski jahimees, põllumees ei õigusta ennast, et see on maailma vanim amet" - prostitutsiooni kohta


Sain just teise raamatu käsikirja kätte. Häbi on, et pole esimestki läbi lugenud.

9/03/2008

Natukene siis

4

Koolivaheaja lõpust.

Reedel, 29 augustil, läksin ma kõigepealt autokooli sõitu. Panin ka eksamiaja kinni. See on 12 septembril. Pärast autokooli läksin juuksurisse ja pärast seda läksin bussi peale. Bussijaamas nägin Evelit, kellega tsättisin ka natuke. Sõitsin bussiga Tartusse, kus sain Maivega kokku. Nägin linna peal veel Saviauku, Bergmanni, Uba ja seda blondi tsikki, keda kunagi unes nägin. Igatahes Tartus käisin kaupsis ja uudistasin Taskut ka.
Edasi sõitsin Põltsamaale. Sealsesse bussijaama tulid mulle vastu Liis, Tiina ja Kerttu keskmise bussiga. Suundusime esimese poole. Seal tutvusin Liisu sõpradega GErda, Kairi ja Kertuga. Sõime kooki, salatit, jne. Vaatasime kahte filmi ka. Üks oli Sandra Bullockiga ja teine film oli "A walk to remember". Viimane meeldis mulle väga ja ma kavatsen seda kindlasti veel vaadata. Soovitan seda vaadata kõigil, kes pole veel näinud. Õhtul käisime linna peal ja Roosisaarel ka. Imetlesime ka tähti. Põltsamaal paistab neid taevas vähem olevat, kui mu kodus- aga pole ka imestada- Põltsu on ju linn!
Järgmine hommik olime VEro ja Liisuga eriti varajased ja kuniks kerttu ja tiina magasid, käisime linna peal ja vaatasime roosisaare ka päevavalguses üle. Päris kena oli. Hiljem panime asjad kokku ja käisime korjasime kaie koos asjadega peale ning käisime poes toitu ja jooki ostmas. Edasi orienteerusime Tiina bussiga Vero poole. Seal tšillisime ka. VEro oli nii õnnelik, kui ta oma kingi kätte sai, et hakkas lausa nutma. Vähemalt läks kink asja ette- parmupill ja t-särk, kuhu ette on kirjutatud lause Vero blogist ja taga on Vero enda joonistatud elevandi tagumik. Vero tegi meile kena stripi igatahes:D:D Õhtul vaatasime ka filmi. Esimene oli "Dog Danny" ja teine "Save the last dance". Mõlemad olid head. Siis kobisime tuttu ja hommikul üles. Koristasime enda järelt ära ja hakkasime Nõo poole tulema. Käisime ka lõunakast läbi.
Õhtul tšillisime ühikas. Pakkisime ka asju lahti. Tannu pani Kaie toas mega kildu õhtul.
Järgmine hommik oli esimese koolipäeva aktus, mis venis, nagu alati. Pärast oli pildistamine. Meie klass, kes oleks pidanud viimasena pildistama, ronis esimesena nö. lavale. Klassijuhataja tund kestis ka aint 15 min ja olimegi vabad.
Õhtul käisime 4D kinos "Kosmoserallit" vaatamas ja Kerttu ning Tiina tahtsid verd anda, aga ei saanud, sest nende hemoglobiini tase oli liiga madal- aint 120g/l. Õige on vähemalt 125g/l.
Pärast ebaõnnestunud vereandmise katset läksime Taskusse, kust mul ei õnnestunud midagi osta- lihtsalt ei leidnud midagi, mis meeldiks. Pärast seda suundusime tagasi ühikasse.

Eile käisin Tiina, Iirise ja Keiriga jooksmas. Täna aeroobikas.
Kooris hakkan ka käima ja kunagi ka aeroobikas.
Kool ajab vihale, sest meie lennule on tehtud kohustuslikuks joonestamine ja reedeti on seitse tundi ja kolmapäeviti hakkab olema 9 tundi, mis segab aeroobikat. Haige. Meie lennule keerab Perkson alati. Lovely!
Aga kõigile teistele ilusat kooli algust!