2/29/2008

Ohjah

0

See nädal sai sis läbi. Koolinädal, ma mõtlen. Tohutu väsimus. Praegu arvan, et ma pole viimase aasta jooksul ka kokku nii palju õppinud, kui sellel nädalal. Ja ega järgmine nädal paremaks ei lähe- esmasp ja teisip mõlemal on kemma tööd, esmasp arvuti töö ka, neljapäeval ilmselt mata järelevastamine. Elu on ilus!
Aga vähemalöt tuleb varsti vaheaeg, mille jooksul saab füssa järelevastamiseks õppida.
Ajaloo essee laen ka kunagi vast siia ülesse:D

aga nyyd bye
homme olen marise pool:D
midagi head vähemasti:D:D:D
Love ya all!

2/25/2008

Eesootavast nädalast

0

Täna oli ajaloo töö, mida ma tegema ei pidanud, sest mul oli üks hinne veel võimalik ajaloo olümpiaadi eest saadud hinde vastu välja vahetada.
Homme on geo töö. Ülehomme on kemma&biuka järelevastamine. Neljapäeval inka töö ja mata järelevastamine. Reedel on kunstiajaloo töö ja ajaloo essee:D

Toretoretore!

Tagasi hääletamine

0

Tagasi tulla oli Rakverest jube. VÄga külm ja vihmane ilm oli.
Ootasime Rakveres väh pool tundi, enne kui saime auto peale. Olime Kerttuga viimased. SAime mingite naiste peale, kes olid just Tõnis Mäe kontserdilt tulnud. Rääkisid, et oli lahe. Täitsa usun. Igatahes neil oli mingi teema EV90-ga. Rääkisid, et peaks isamaalist lõunauinakut tegema& isamaalisi unenägusid nägema. Igatahes nende tyypidega saime Kiltsi risti. See on Väike-Maarjast natsa Tartu poole. Seal oli tunne, et oleme kolkasse sattunud, sest ülivähe autosid sõitis. Igatahes olime Väike-Maarjas Tiinast&Verost mööda sõitnud ja nad olid Väike-Maarjas mingile tyybile peale saanud ja korjasid meid ka Kiltsilt peale. Anyway saime Rakkeni.
Seal hakkasime jälle hääletama. Veel lootusetum tunne oli, sest rahvast sõitis kohe üliülivähe. Igatahes pärast 15min ootamist saime peale autole, mis sõitis Tartu. See oli umbe vedamine, sest me oleks võinud ka veel vähemalt 4 autoga minna. Tiina& Vero jäid veel sinna ootama.
Tartusse jõudsime kõige esimestena. Kaie&Liis jõudsid natuke pärast meid. Saime bussijaamas kokku ja läksime bussiga Nõkku. Seal käisime poes ja jõime ühikas teed. Türgi õunateed. Hea oli.
Niipalju siis sellest nädalavahetusest.
Tore oli!

2/23/2008

Tiina juurest

0

It's me again:D
Praegu olen sis Tiina juures. Sünnipäeval.
Kõik veel magavad niiet kasutan aega updeidiks.
Eile tulime siia sis häälega. Palju nalja sai. Olime jaotunud gruppideks: Kerttu&mina, Vero&Tiina, Kaie&Liis.
Nõos läks umbes 10 min et peale saada. Ebaharilikult kaua, aga hääletajaid oli ka palju. Saime suht normi auto peale. Mingi mees juhtis. Suht vaikne tyyp oli. Alles Tartu lähedusse jõudes hakkasime rääkima.(muide mina pidin koguaeg hääletama ja ees istuma) Tyyp oli just tulnud Manchesterist. Lahe! Rääkisin talle sis natsa oma Türgi tripist. Igatahes maha saime autost Ravila tn-l mis on kesklinnast nii kaugel kui üldse võimalik. KÕndisime Kerttuga sis umbkaudu kesklinna poole. Tuli välja et me saime maha tänaval kus asus biomeedikum. Kerttu oli rõõmus. Igatahes kõndisime sis risti läbi linna ja Puiestee tn-le. Seal hääletamispunkti kõndides helistas meile Liis ja ütles et nad hakkasid ka hääletama. Tiina oli just peale saanud mingile tyybile, kes viis nad veroga Väke-Maarjasse vist. Igatahes ütlesin Kerttule. et kui Kaie&Liis pole selleks ajaks peale saanud kui me sinna jõuame on see suht hale. Ja arvake ära? Nad polnud peale saanud. Hakkasime ka sis hääletama ja saime enne neid peale. Rekkale. VÄga huvitav oli. Juht oli just Rootsist laeva pealt tulnud ja rääkis,et ta suht magamata sest torm oli olnud. Igatahes päeva kild tuli sellest sõidust. Ma nimelt kysisin juhilt et mis on kõige ekstreemsem asi mis ta sõidu ajal teinud on. Ta ütles alguses et seda ta meile öelda ei taha aga lõpuks saime ikkagi teada. Tal oli mingi tsikk sõidu ajal süles olnud. Teadagi, mis nad seal tegid.
Igatahes ühes Rakvere teeotsas ei tahtnud me maha minna ja sõitsime enamvähem Araveteni. Sealt hääletasime juba peaaegu pimedas. Kerttu ütles et sealt suht raske peale saada aga ma sain auto pidama juba 5 min järel. Ja otse Rakverre. Kus oli alles vedamine. Tee peale jäi ju veel Tapa ja paar pisemat asulat. Me oleks võinud saada peale autole mis meid aint natsa edasi viis. JA mis kõige parem- me saime Rakveres täpselt sinna kuhu tahtsime. Juht oli vaikne. Auto oli luks.
Igatahes saime Rakveres ülejäänud kambaga kokku- olime viimased, kes kohale jõudsid aga aint 10 min hiljem kui teised. Seega arvestades seda, kui ringiga me tulime olime me suht kiired. ME pidime ju läbi Tartu kõndima ja ka sõit oli ringiga.
Igatahes Rakveres käisime toidupoes ja pärast seda läksime Tiina koju. Ootasime seal natsa ja sis viis Tiina vanaisa meid maale. Siin on täielik loss. Vapustav. Aga ma nyyd minema. Hiljem kirjutan edasi. Praegu saab pannkooke.
Õhtul läheb läbuks:D:D:D
bye!

2/21/2008

kopipeist sürrealistide blogist minu eelmise aasta kohta

0

Kuna minul pole isiklikku blogi siis kirjutan siia;) Inspireeritud kerttust ja kaiest

1 jaanuar 2007:

uusaasta tuli võrus, väga ebakainelt ja paljude musidega (olin sõprade pool võrus(mõned neist poisid))

veebruar:
ei tea täpselt millal, aga yhel hetkel ilmus kaie mu juurde ja küsis mcfly laule- nii me tuttavaks saimegi

märts- 406seltskond kuhu kuulus ka kerttu, sai asendamatuteks

aprill- ei mäleta sellest suurt midagi

mai:
ajalugu!!
hääletasime veroga tartusse ise hullult minides:D tore päev oli! ilm oli väga ilus ja palju nalja sai...tüüp kes meid peale võttis, andis paki kartulivahvleid ka:D lätlane oli:D suht kena;
5 mai käisin esimest korda ujumas. külm oli aga mõnuuuuuuus! hommikused enne kooli ujumised! kaiff! õhtused rannas peesitamised ja asfaldil paljajalu käimised!
puu otsas ronimine! turnikad! Lehto Salato!
Keemia eksam!
Ja ikkagi ajalugu!

Juuni:
kohe alguses biuka laager- dooh, ilgelt igav oli!
6 juuni- kaie sünna:D vägagi syrreaalne:D hommikul kell 4 päikesetõusu vaatama! külm oli ja plätud hõõrusid! Koperdav kits! Aga Tehtud! Õhtune piknik! Ja ajalugu jälle kord.
tööle minek! sisse harjumine! kehva vene keel:D
marise synna:D taaskord ebakaine:D aga video on siiani alles:D tore päev oli:D öö ka:D pidin öösel kell 2 linna peal jannele ja kitile vastu minema, sest nad tulid teatrist. ohtlik. paljud autod tahtsid peale võtta:D ebakaine:D
paadiralli korraldamine!
laulupeole minek!

Juuli:
laulupidu:D väga tore:D sai flyfanclubiga ringi tšillitud:D viru keskuses hängitud:D merit käis angelis! parim laulupidu siiani:D veider elva lauluõps, kes ütles et öösiti kehtib totalitaarne monarhia, päeval olgu sis demokraatia. Anyway direga tuli osadel jamasid sest nad jõid. Ja jälle Inge kaela, kuigi ta polnud kohalgi. Rongkäik, kus sai kenasti esinemiseks hääle ära karjuda,sest me koor oli nii kuum.
Paadiralli. Selle korraldamine. Esimesel päeval kohe alguses piletite müümine. Esinesid 2 Quick Start ja Weekend. Hale!!! Hale!!! Esimene sakkis ja teine tuli 2h hiljem lavale kui lubatud. Nõme! Ja ütles esimese lausena lavale tulles et Tere Rõngu rahvas:S Kui loll saab olla??? Teisel päeval jubga varakult kohale. Kell 12 pidin olema puzzlemängu kohtunik. Igav oli. Kaks tundi võtsin aega kui väiksed puzzlesid kokku panid. Ma oleks selle puzzle lõpus juba pimesi kokku pannud:D Anyway. Õhtul jõime starterit. Sellist energialaksu pole enam suutnud tekitada. Ma ei teadnudki et energiajoogist saab purju jääda, aga me marise ja kitiga seda igatahes suutsime. Me jõi me ära kokku 12 pudelit. Igatahes esines tol õhtul vähemalt üks hea bänd. Drunken pillow. Smas tine bänd, mr happyman, sakkis täiega. Tuli 45 min hiljem lavale ja tegi aint 7 lugu. Hale! Õnneks ei pidanud ma neid nägema. Müüsin samal ajal pileteid. Aa jah, paadiralli ka:D Ralli oli tore. Sõitsid elvised. lumememmed, drag queenid. Pärast töö juures rääkisin nende lätlastega kes elviseid olid mänginud.
Minu sünna!!!! Seda oodata oli jube. Mitu päeva ennem juba ootasin. Kaie, Kerttu,Liis, Vero, Kirke, Maris tulid võrust, Maive Rõugest. Turismireis õppinud kiidiga Rõuge Ööbikuorus, sest ma töötan seal:ööbikuoru keskus,vesioinas, vaatetorn, kiik, ööbikuorg, tindiorg, koolimaja. Pärast seda mu poole- grillimine. Kas me ujusime ka??? Ei mäleta. Vihmamehed kaie ja liis. Õhupüss, twister, Muuseumiöö, öörahu rikkumine kell 4 jne:D ohjah tore!
Sugulastega sünnipäev. Lapsehoidmine.:D
Töö!

August:
Janne sünnipäev. Osad jõid, osad mitte. Pudelikeerutamine. Psühholoogia. Auto uksed läksid lukku ja võti oli seespool- akna kaudu võtmete koukimine- aken oli 10cm lahti. jne jne
Liisi sünna, kuhu ma kahjuks minna ei saanud.
Aga see eest. Vero synna! Kas me oleme juba kohal???:D(bussis); roosa vero rattaga hüppamas bussi tulles. Kodu arvamine. "Õunamahl", popkorn, sos:D, šampus, nilbused, puzzle, klaverimäng, öörahu järjekordne rikkumine:P, kuivand kana, ka maakad on inimesed! (oli vist nii?), mõnus buss, järgmine õhtu koju:D
Töö!!!

September:
Esimene koolipäev. Oi kui palju oli rääkida. Bibi kommid ja teeõhtu. Äärmiselt tore päev oli. Kerttu kolis meie tuppa!!!!:D
TEine koolipäev. Teeõhtu. Villuga tuttavaks saamine:D Palju uusi mcfly sõpru nõo koolis.
Teeõhtud!!!!
19 sept- Villu(L) hakkasime käima

Oktoober:
kuidagi vaikne:D aga nilbe! rets!

November:
umm, kui midagi sellest mäletaks, oleks tore.
Heroes!
Kiti sünna.Tartus. Alkohol. Kidra. Musa. Kahekesi kiti õe voodis, mis kriuksus ja oli väga väike. Kiti õde on 7a vana. Tore!

Detsember:
Saime neti oma tuppa, see oli 2 päeva ja sis laadis märt arvutisse viiruse ja pulk läks katki:D Netti pole siiani.
Päkapikuks käimine. Kingimaania.
Jõulud nõos- jõulupidu oli igav ja venis pikaks. Aga see-eest pärast jõulupidu oli tore. Kinkide kätte andmine, kallistamine. Villu(L) Jõulukuusk säästuvee pudelis!!! Tuled ka (jõulutuled)!!
"Jäine mõrv", tore näidend ja pärast seda tartu pääl tšillimine. Parim!
Käisin reedel viimasel koolipäeval Rõuge koolis. Viisime õpetajatele kommi. Meid tunnustati kooli ees. Dire ütles umbes nii: Me saime täna üllatuse osaliseks! Meile tuli külla kaks vilistlast ja tõid meile kommi. Tehke neile aplaus! Tahtsin maa alla vajuda, kui terve kool meid vahtis. Dire pani meie tehtud kaardi kooli stendile teiste jõulukaartide hulka:D Tore! Vanas koolis oli vahva käia, aga kuigi kõik oli nii tuttav oli samas kõik nii võõras.
Pärast koolis käimist läksime marise poole (maivega). Seal tegime piparkoooke ja kaunistasime neid. Läks jahu- ja kreemisõjaks. Pärast tuli saunas käia. Veic ebakaine. Nii õhtul kui ka hommikul. Siis jõime kahepeale ära ühe kaheliitrise siidri ja ma läksin koju. Päris naljakas.
Jõulud sugulaste juures. Pidin lapsi hoidma. Jõuluvana käis. MUl oli aint 1 luuletus aga sain 4 kinki. Mõtlesin kohapeal midagi välja. Lugesin selle luuletuse, rääkisin ühe jutu, tantsisin jenkat, laulsin õega kahehäälselt. Ema pärast küsis et millal me seda veel harjutasime? Mitte kunagi. Lihtsalt lampi. Algus läks kyll võssa, aga edasi olevat vääägfa ilus olnud. Tore siis. Omast arust panime väga pange. Kell 6 öösel sai alles koju.
Biku sünna. Alguses oli seal jura, sest tundus et olen kõige vanem. Aga tuli välja et üks kutt oli minust vanem. SAin tuttavaks Liivariga. Ta on minust TÄPSELT 1 aasta noorem. Meil oli terve õhtu millest rääkida. Teemadest puudu ei tulnud. Ta saatis mu pärast koju ka. See oli kesköösel. Pidi mingi 500 m kõndima. Nii armas temast. Saatis täitsa koduukseni. Siis kalli ja head aega.
Vana-aastaõhtu. Maris tuli juba päeval mu poole. Käsime Dannyga jalutamas. Tee oli väga jäine niiet kukkusin kokku 4x. Maris ja Maive ei kukkunud kordagi. Danny kukkus ühe korra. Ju see on mu perel veres,et püsti püsimisega on probleemid. Anyway, käisime saunas. Siis tulid külalised. Jälle pidi lapsi hoidma. Neidsamu. Üldse hoidsin vaheajal palju lapsi. Aastavahetus tuli telefoni otsas. Rääkisin Villuga. Ilutulestik. Clay (laps keda pidin hoidma) ühe käe otsas. Mobiil teises käes. Maris kõrval ei saanud ilutulestiku filmimisega hakkama. Digikal on tõesti raske ühte nuppu alla vajutada:D Igatahes.


Kokkuvõte: Eelmine aasta oli ilus. Ilusam kui kõik varasemad aastad kokku. Sain tohutult palju uusi sõpru ja hakkasin Villuga käima. Emapoolse suguvõsaga leppisime ka ära. Jõulude ajal pole mul kunagi nii tore olnud. Jõulud nõo sõpradega, jõulud võru sõpradega, jõulud sugulastega.
See aasta oli kuidagi aktiivne- ajaloo uurimustöö, hakkasin triiniksis käima, liitusin noorteklubiga ja korraldasin paadirallit, laulupidu. jne
Kõike ei jõua kirjutada. See mis siin kirjutasin on vaid väike osa suurest aastast. Võrratult sürreaalsest aastast.

Türgi reisist

0

Olen tagasi. Ei kukkunudki alla!
Igatahes muljeid siis.
Sõitma hakkasime kell 1 öösel Rõugest. Tee pealt võtsime peale Kati ja Eveli ning Läti poolelt Kristo,Karli ja Viljari. Mina ja Viivika tulime Rõugest. Esimene mulje reisikaaslastest: Mõniste tüdrukud hoidsid omaette ja Misso tyybid olid ebakained. Viimaseid nähes oli esimene mõte et appi- kolm Jaagupit on reisil. Igatahes Riiga jõudsime kella nelja ajal. Kell kuus läks lennuk. Prahas maandusime hommikul kella seitsme ajal sealse aja järgi. Oodata oli 5h enne järgmist lennukit. Viljar ja Viivika jooksid lennujaamas võistu: Viljar ekskalaatoril vastassuunas ja Viivika mitteliikuval pinnasel. Viljar võitis. Igatahes lõpuks läks asi igavaks kätte ja kõik vajusid ära. Uni. Kella 11 paiku hakkasime lendama Istanbuli poole. Mägedest oli nii lahe üle lennata. Pildid ka olemas. Igatahes Istanbul oli õhust väga ilus. Sealses lennujaamas passisime kaks tundi. Ülerahvastatus. Räpasus. Kohalikud lennuliinid. Kui Diyarbakiri lendasime sis oli küll tunne et kukunkohe alla, sest lennuk tundus väga logisev. Mingi türklane, kes mu kõrval istus, hakkas ka külge ajama. Klapid päha ja tuttu. Maandumine ei olnud väga mõnus- raputas. Lennujaamas olid meil vastas Zeki, Hassan ja veel paar tyypi kelle nime ei mäleta. Kohalik buss sisaldas väga palju erinevat värvi tulesid. Nagu diskobuss. SÕit kestis igatahes Batmani üle tunni. Vihma sadas. Suht külm ka oli. -5 C kui ma õigesti mäletan. Aaa jh, Slovaklased võtsime ka peale Diyarbakiris. Nende rühmajuhid kilkasid ja olid hullult energilised. Eestlastest jäi Türklastele esimene mulje see et me oleme väga näljased:D Sest me olime. Igatahes kohale jõudes olime suht väsinud. Oli tervituspidu- sai burksi. Tutvusime rahvaga. Huvitavaid nimesid: Nur, Sheriff,Seki, Taifun, Dilan, Musa,Server. Igatahes kunagi vajusime magama ka.
Teine päev.
Hommikul tuli ärgata kell 9. Hommikusööki sai hotellis. Anti oliive(mida ma ei söö), saia, juustu, vorsti, moosi,mett ja otse loomulikult ka teed. Türgi tee on hea. Igatahes kõrvetasin ma keele ära. Türgis on sellised saiad mis on ümmargused ja näevad välja justkui grilli peal tehtud sest neil on võrgumuster peal. Igatahes väga hea oli.
Kui hommikusöök sai söödud, hakkasid workshopid pihta. Alguses olid tutvumismängud. Samuti pidid kõik tegema mingid paberilipikud mis nad endale külge kinnitasid. Sinna pidi kirjutama kolm fakti enda kohta, kuid üks neist pidi vale olema. Siis me pidime arvama mis oli vale. Siis mängisime veel ja alustasime noorte õiguste lahkamist. Siis läksime restosse sööma. Seal restos käisime kogu aeg. Anyway süüa sai riisi ja sis mingit liha ja kana ja muus sellist värki. Ükskord sai pitsat ka. Ja kartuliputru. Ja juua sai teed, pepsit, vett. Pärast söömist olid jälle workshopid. Ilm oli umbe ilus. +20 C. Korra sai väljas ka käia. Aga alati pidi kohalik kaasas olema. Õhtul käisime samas restos söömas. Tol õhtul sattusin vist poolakatega ühte lauda. Nalja sai. Max- tyyp kes mängis uht hästi kidrat- naeris väga naljakalt. Tore oli.
Tagasi hotelli jõudes pidime ootama kella 10 ni ja siis hakkas Slovakkia kultuuriõhtu. Vaatasime Powepointi, filmi. Saime Slovakkia sööki, mis tglt ei olnud väga hea. Puskarit oli ka. Vif kyll ei lubanud seda juua, aga Karl, Viljar ja Kristo ikka jõid. Igatahes kui Slovakkia õhtu oli läbi, siis tšillisime niisama. Rääkisime õhtu otsa Musaga. Naljakas oli. Tuli idee saunaprojekt teha. Eveli pidi selle valmis kirjutama. Sekiga sai tantsitud. Aa tollel päeval käisime vist noortekeskuses ka korra. Igatahes hakkas Sheriff külge ajama. Kui ma olin selles kindel andsin mõnusalt korvi. Ta nimelt vahtis mu sõrmuseid ja ütles et vasakus käes neljandas sõres olev sõrmus on väga lahe. Ma sis mainisin et see mu kuti oma. Sis ta enam minuga rääkida ei tahtnud. Igatahes tol õhtul sai tuttu alles mingi kell 2 öösel.
Kolmas päev. Neljapäev.
Hommikusöök. Ikka sama. Siis tulid jälle mängud. Ja siis Slovakkide korraldatud workshop. Suht mõttetu oli, sest neil olid mingid väljaamõeldud reeglid. Ja see venis kohutavalt. Õhtul arutasime igatahes jälle neid õiguseid. Lõunat sõime kohalikus koolis. Ei olnud väga maitsev. Portsjon oli järjekordselt tohutu. Eestlased on vist ikka väga näljase mulje jätnud. Igatahes õhtul pidi vba aeg olema, aga välja ei tohtinud üksi minna. Seega igav. Passisime niisama konverentsiruumis. Missokad olid selleks ajaks juba täitsa toredateks osutunud. Nendega sai nalja. Esmamulje neist oli ikka vääääga vale. Kunagi kella kahe ajal sai tuttu ka. Aa jah, tol päeval andsin ma vist Sekile korvi kui ma õigesti mäletan.
Neljas päev. Reede.
Hommikusöök. Ikka sama. See oli koguaeg sama. Kuna eelmisel päeval olid Poolakad& Slovakid protestinud, et ajakavast ei peeta kinni, siis tehti hullult korralik ajakava. Aga nad ei pidanud sellest ikka kinni.
Etendasime oma näidendeid Euroopa seadustest. Lahe oli.
Igatahes läksime Tüprasesse. See on Türgi ainus naftatöötlusfirma. Selle omanik on obv Türgi kõige rikkam inimene. Batmanis oli üks tüprase harusid. Seal ei tohtinud pildistada, aga ma ikkagi tegin mõned pildid salaja. Suht normid tulid. Lahe oli. Nägin isegi ühte kassi (rohkem ma neid türgis ei näinud ka). Pärast ringkäiku oli väike powerpointi esitlus. Saime maiustusi, mis olid ülimagusad. Tegime grupipilte ka. Meil olid alguses kõigil punased/oranžid kiivrid peas. Aa süüa saime ka seal. Lõunasööki. Ei olnud väga maitsev. Söökidest räägin hiljem täpsemalt.
Pärast Tüprases käimist läksime Lennundusmuuseumisse. Suht igav oli. Jura. Sealt edasi läksime linnapea vastuvõtule. Saime seal teed ja meile anti meeneid ka. Väike taldrik kaasa arvatud. Igatahes seal oli ka igav. Tagasi hotelli läksime bussiga. Siis valmistasime ette Eesti kultuuriõhtut.
Õhtusöök oli jälle restos.
Pärast seda hakkasime Eesti tutvustamisega peale. Alguses tegin ma powerpointi Eesti ajaloo kohta. Siis vaatasime inglise keelsete subtiitritega(viljar tegi) EMT reklaame. Siis lasime rahval veits Eesti musta leiba ja juustu ja Kalevi komme. Leiba eriti ei tahetud. Draakoni kommid läksid raffale hullult peale:D Pärast õgimist hakkasime Eesti tantse tantsima. Meil on üks tore tädi, Kaks sammu sissepoole jne. Jenkat tantsisime ka, kuigi see polnud Eesti tants. LAhe oli. Pärast tantsimist said soovijad Jan Uuspõllu filmi vaadata. Soovijad olid ülekaaluliselt Missokad ja Sheriff. Teised vaatasid alguses ja läksid magama. Kaasa arvatud mina.
Viies päev. Laupäev.
See oli ülitore päev. Hommikul pidi kell 8 juba tõusma sest läksime mujale linnadesse. Bussiga sõites avastasin kurva tõsiasja: eelmisel päeval tühjaks saanud digika aku ei olnud ennast öösel täis laadinud, sest pistik ei andnud ühendust. Seega mina pildistada ei saanud. Aga õnneks lubas Eveli oma pildid mulle ka saata. Ja Viljar lubas ka, et saab vast videod.
Kõigepealt läksime Hasankeyfi. See on iidne linn Tigrise jõe ääres. Kalju sisse olid kunagi ammu kaevatud käigud. Kuigi kalju sees olevasse lossi meid ei lastud, oli seal umbe lahe, sest vaade oli võrratu ja päike paistis ning sooja oli u 20 C. Viljar andis mulle oma videokaamera, et ma filmiksin Hasankeyfi. Eveli digikas on pildid, kus ma ka peal olen. Lahe. Igatahes oli tore olla inimkonna hällis, mis on u 12 tuh. a vana. Tigris oli nii ilus jõgi.
Igatahes Hasankeyfist sõitsime edasi Midyati. Seal käisime katoliiklaste kirikus. Lumi oli maas ja külm oli. Suht igav ka.
Midyatist sõitsime edasi Marduni. Seal me põhiliselt šoppasime, aga käisime ka vaateplatvormil, kust nägi u 20 km kaugusele. Lahe. Avastasime, mis tunne on meestel, kui naised šoppavad, sest Eesti kutid proovisid igas poes teksaseid ja selle peale kulus palju aega. Igav oli. Aga kõik said endale lõppkokkuvõttes mitu paari teksaseid. Sain peaaeu kõigile tuttavatele midagi. Igatahes kunagi õhtul hakkasime Batmani tagasi sõitma. Suht väsinud olime, kui kohale jõudsime. Õhtul tšillisime niisama (vist). Ei mäleta hästi.
Kuues päev. Pühapäev.
See päev oli workshoppppide päev. Alguses tegid Poolakad oma workshopi. Pidime ehitama etteantud asjadest tule- ja veekindla maja. Meil tuli see hästi välja. 5l pudelisse panime vee sisse. Pidas küll vastu. Õnneks ei proovitud seda põlema panna.
Järgmiseks tegime meie oma workshopi. Tegime Aliast Euroopa noorte õiguste peale. Iga tiim sai endale lipiku ühe õigusega ja pidi seda pantomiimis etendama. Suht lahe oli.
Siis edasi oli lõuna hotellis ja siis tuli uus workshop, kus arutasime Euroopa Noorte Õigustikku ja seda, mis seal vale oli ja kuidas need igas riigis toimivad. Õhtul oli vaba aeg. Nalja sai.
Tegime Eurovisiooni. Iga riik pidi mingi omakeelse laulu esitama. Meie tegime remixi. Poolakatel oli kõige parem ja nad võitsid. Lahe oli. Eurovisioon toimus hotelli juures väikses ruumis, kus jõime teed Türgi moodi- põrandal ja patjadel. Pärast seda läksime tagasi hotelli ja siis oli vaba aeg.
Esmaspäev. Eelviimane päev.
Hommikul jätkasime eelmise päeva workshoppi. Pärast väikest pausi tuli uus ülesanne.
Pidime tegema plastiliinist pildi. Meie tiimi oma oli ikka kõige kõige(egoegoego). Igatahes seda tehes sai palju nalja. Mina tegin väga naljakd inimesed (pilt ka olemas), ja Hassan tahtis inimestele kogu aeg suitsu ette teha ja õllepudelit kätte. Me ei lubanud. Igatahes see oli naljakas. Pärast seda käisime linna peal šoppamas. Hästi tore oli. Tyybid olid jälle naiselikud ja ostsid teksasid tükk aega. Viljar sai endale umbe šekšikad teksad. Karl ka, kuigi tasku peal oli tikand mis mulle väga ei meeldind. Kokku said tyybid endale vist kõik kaks paari uusi teksasid. Ma sain endale ühe mustavalgetriibulise kampsuni ja musta värvi seeliku. Kilo ja 80 g teed vedasin ka koju. 1kg pähkleid ka. Suveniire ka sai.
Riided on türgis suht odavad. Teksade hind on 20-30 liiri keskmiselt. Kurss on 1liir=9,5 eek. Seega suht norm.
Pärast šoppamist oli hotellis vaba aega natsa asjade pakkimiseks ja siis tuli Türgi õhtu. Konverentsiruum oli tundmatuseni kaunistatud. Õhtupallid ja paberiribad. Rahvast oli ka palju. Alguses vaatasime Powerpointi Euroopa Noortest ja siis filmi Türgist. Pärast seda tantsisid meile kohalikud traditsioonilisi tantse ja siis asi Türgi traditsioonilist toitu proovida. Päris hea oli. Ainus kehv asi oli see, et Viljar pani kogu aeg mu joogi pihta, kui ma korraks mujale vaatasin. Jobu:D Pärast toitu sain ma vähemalt sajale pildile poseerida iga kohalikuga. Tuttava rahvaga sai ka poseeritud. Palju armsaid pilte sai. Siis vahetasin osadega meiliaadressi. Meie omad said kohalikus teles ka esineda. Lahe. RAmbivalgus. (egoegoego). Siis kirjutasid osad üksteisele midagi paberile/lipule mälestuseks. Mati oli hullult kurb. Lohutasime teda. Missokad olid õhtu lõpuks suht kastis- nad suutsid kõik tsikid vist ilusaks juua:D Igatahes tahtsid kõik mängida kaardimängu sülleistumise peale. Mina olin mängu juht.
Igatahes ühel hetkel vajusid kõik ära oma tubadesse tuttu. Missokad olid aint kaua üleval.
Viimane päev. Teisipäev.
Hommikul ärkasin selle peale, et Villi kolkis mu ukse peale. Kobisin voodist välja ja vaatasin mis ta tahab. Andis oma vesika mu kätte et na sellle Eestisse tiriks. Ok sis. Ma olin talle lubanud et võin seda teha. Salakaubavedaja tunne tekkis. Igatahes jätsin pärast hommikusööki Poolakatega hüvasti ja hakkasime liikuma. Lund hakkas sadama. Vihmapilved olid. Täpselt minu tuju. Esimese lennuki just ei osanud seda vist korralikult juhtida. Kõhe oli. Naljakas oli see, et Eesti kutid olid mingi veidra kombe üle vütnud ja katsusid kõigi juukseid koguaeg.:D Aga ühes lennukid istusin Villi kõrval ja ta kuulas terve lennu mu mp3-e. Ta polegi siis nii oss:D:DTagasi tulles ei olnud vaja eerpordis eriti passida ja öösel kell 2 jõudsin juba koju. Kurb oli. Kell neli jäin alles magama.
Järgmisel päeval kobisin ühikasse ja avastasin et mu arvuti oli minu Türgis oleku ajal ära kärsanud. Seega kasutan teiste arvutit kui toiteplokk/emaplaat korda saab. Kõigile tegin türgi teed, mis oli väga hea. Reisist olen juba küigile niipalju rääkinud et mine kasvõi hulluks. Msni sisse logides hakkas tohutu raffas rääkima. Saatsin osadele juba pilte ja laadisin neid orkutisse ka üles.
Täna olin koolis. Lebo päev oli. Muusika tööd ei pidand tegema, sest homme on kooriga vabariigi aastapäeva aktusel vaja esineda:d Mata tööd ei saanud teha sest ei osanud. Täna sain Matilt ka kirja. Toretoretore!
Igatahes igatsen Türgi seltskonda täiega ja riiki ennast ka. Armusin vist kogu sellesse värki ära.

Türgi liikluskorraldus.
Tänavate äärekivid olid vähemalt 30cm kõrged. Ühtegi teetähistust polnud maas. Tee peal olid kanad, inimesed, mehed kes vedasid enda järel vankrit banaanidega, traktorid, uhked autod, koledad autod. Suunatule asemel oli signaal. Keegi ei pidanud reeglitest kinni ja kõik kihutasid hullult. Chaos!

Kui midagi veel meenub sis kirjutan juurde.

Oli tore. Love!

2/14/2008

Uudıseıd türgıst

0

Hey!

SAın just korraks nettı. sıın on veıder klav nııet arge pange tahele kuı tekst on veıder ja eı nae norm valja. Sııanı on olnud tore. Lennata olı lahe

2/11/2008

Aeg on seisma jäänud...

1

Niisiis minu tegemised laupäevast saati.
Laupäeval oli Tuljak. Meie koor oli osavõtvate kooride hulgas noorim, mis tähendas et ka kõige vähem kogenud. Hääle lahti laulmises oli väga naljakas see, et Inge otsustas laulda jaa-jaa-jaa-jaa Queeni "We will rock you" rütmi taustal. See oli naljaks, kuid samas ka ülivinge. Saaliproov oli tore- meile elati isegi kaasa. Ja siis tuli esinemine- kõik läks hästi kuni viimase tantsuosani- ma hakkasin valesti tantsima. Õnneks jagasin kiiresti ära selle matsu miks kõik valesti tantsivad peale minu:P Miina Härma kooliga seoses üks küsimus: kas õpilased kõnnivad seal laes? Nende põrandad nimelt läikisid puhtusest ja laes olid jjalanõude mustad jutid... Veider.
Igatahes oma kategoorias ei saanud esimese kolme hulka(kokku oli 5 koori), aga tänukirja saime. Esimest kohta ei antud välja...
Pärast kooristuffi tuli ema mulle järele ja põrutasime lõunakasse. Käisin niisama ringi ja nägin butiigis imeilusat kleiti. Mul oli Kevadballi jaoks kleiti vaja ja proovisin seda selga. Sobis. Kirjeldama ma seda ei hakka, muidu Villu saab lugedes teada määne see on. Niiet keda huvitab saab seda näha kui ma tagasi olen. V.a. Villu ofc. Igatahes kleit oli suht soodsa hinnaga ka ja mul oli niipalju raha kleidi jaoks kogutud niiet ma ostsin selle ära. Võrratu.
Koju jõudes vaatasin telekat jä mängisin kidrat. Issi üritas ka midagi meenutada oma kidraoskusest ja laulis ka kaasa (läbi nina, nagu alati:S). Igatahes see oli veic kassikontserti moodi, sest tal läksid osad duurid väääääga mööda.
Niisiiis pühapäev. Hommikul ärkasin väga vara- kell 12 päeval. Läksin jalutasin Dannyga ja sain üliporiseks. Pärast seda käisin saunas ja vaatasin telekat kust ka midagi ei tulnud. Kitarri ka mängisin. Näpuotsad on praegu väga valusad... Eile õhtul tekkis tunne et aeg liigub väga aeglaselt, et jääb kohe seisma. Kas ma tõesti ootan Türgimaad siis nii väga? Järelikult. Igatahes läksin magama, sest lootsin et ehk liigub aeg kiiremini, aga kus sa sellega siis? Kell 01.00 ärkasin ülesse, vaatasin et kõik magavad ja tahtsin ise ka tuttu minna. Unistused on mul head. Ma ei jäänud mitu tundi magama. Kell neli vist jäin lõpuks. Ja siis ärkasin kell 06.00 üles, et emaga linna tulla. Olen täna juba Marise pool ära käinud. Ta on nii tore- lasi minu pärast keka tunnist üle. Läks alles saksa tunniks kooli. Awwwww.
Igatahes täna teen powerpointi Eesti ajaloo kohta lõpuni, lähen koju, pakin asjad ja ootan, ootan, ootan. Kella üheni on veel nii palju aega.
Aeg aga käib aeglaselt, jääb kohe-kohe seisma ja siis hakkab tagurpidi käima. Vähemalt selline tunne on.
Aga enne homset ööd ma tudida ei saa. Seega kokku enamvähem 48 h üleval. Voila!
Kui saan Batmanis netti siis updeidin, kui mitte sis teate isegi.

Aeg võiks liikuda. Tégelt ka. Vähemalt võiksid seda kellaosutis teha.
Loodan et lennukiga maandumise või tõusmise ajal saan ma ka päikesetõusu, - loojangut näha. Sest siis on pilved ilusad. Punased. Nii võrratud...

Adios, amigos!

2/08/2008

Tänane päev

10

Esimene asi mis tänasega seostub on koolist üle laskmine. Mitte et ma poleks korralik, aga täna oli lihtsalt keemias hullult raske töö, mida ma ei suutnud selgeks õppida. Selles on osaliselt süüdi ka minu eilne laiskus, aga ma arvan et paar tundi logelemist poleks asja päästa suutnud. Seega otsustasin täna mitte kooli minna. Nagunii on mõttetud tunnid, ainult ajalugu on põnev. Selles tunnis käisin. Kaks mata tundi- need on mõttetud, sest tegin eile kontrolltöö ette, samas kui teised teevad seda alles esmaspäeval. Keemia- minu puudumise põhjus. Kunstiajalugu- no selles tunnis kohal olemist võib võrdsustada ajaraiskamisega, sest tunnis ei tehta midagi. Sinna võib padja kaasa võtta. Kirjandus- kuna õpetaja on haige, siis peame iseseisvalt saalis näidendeid Tõest ja Õigusest harjutama, mida ilmselt keegi tegelikult ei tee. Vene keel- see tund on mõtekas, isegi väga mõtekas, aga sealt lasen üle sest mulle ei meeldi see aine ja pealegi ma olen see nädal piisavalt vene keelt teinud. Aitab ka juba.
Pärast kooli passin ühikas niisama kuni kella kaheksani, kui hakkab pihta kooriproov homseks Tuljaku võistluseks. Tegelikult ei passi ma täitsa niisama ka, teen Türki mineku jaoks Powerpointi eesti ajaloo kohta.
Täna pidi olema bändiproov, aga see jääb ära, sest Liisa ja Kaire on ära. Eks ma siis harjutan ise oma osa.
Igatahes on jäänud veel 3,5 päeva minu äralendamiseni Türgimaale. Ootan juba.
Ai biliiv ai kän flaiiiii! Mäkkflaiiii haiiii!